מתנות לידה - עם רקמת שם התינוק

יום שני, 9 בדצמבר 2013

מתכון למרק קובה דלעת

אין יותר טעים ממרק קובה דלעת ביום חורפי. החורף כבר כאן וזה הזמן המושלם למרק קובה דלעת.
את המרק הזה אני מכיר עוד מילדותי, הטעמים תמיד צרובים לי בראש וזה הזמן לשתף גם אתכם במרק מזין,בריא  וכל כך טעים.

מתכון למרק קובה דלעת, קלה ומהריה להכנה

מתכון להכנת קובה דלעת

למלית:
2 בצלים , מגורר
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
350 גרם בשר טחון
1 וחצי כפית ראס אל חנות
1 כפית כמון
מלח, פלפל שחור לפי הטעם

למעטפת הקובה:
3 כוסות סולת
1 כוס מים
1 כף שמן
קורט מלח

למרק:
5 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים לקוביות
3 גבעולי סלרי,מנוקים וקצוצים לאורכם
15 כוסות מים או 2 ליטר ציר ירקות
4 עגבניות, מגוררות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר
מיץ מ-1 לימון קטן
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
700 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
10 עלי סלרי (שנשארו מהגבעולים)
נענע יבשה כ- 2 כפות
נענע טרי כ 5 גבעולים

אופן הכנת קובה:

מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הבשר, מקפיצים כ-3 -4 דקות. מוסיפים את התיבול ומניחים בקערה.
מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.

מערבבים את הסולת,המים והשמן עד לקבלת עיסה אחידה.
 יוצרים כדורים קטנים בכף היד מהבצק ומשטחים על כף היד. לוקחים חופן בשר קטן, שמים במרכז העיסה וסוגרים בעדינות.

הכנת מרק קובה דלעת:
בסיר עמוק בוזקים את 5 כפות השמן מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את קוביות הסלרי וקוביות הדלעת ומטגנים מעט. מוסיפים את העגבניות המגורדות מלח ופלפל.
מוסיפים את ציר הירקות או מים. מוסיפים את עלי הסלרי, מיץ הלימון ומביאים לרתיחה כ-7 דקות.
מבשלים כ- 40 דקות על אש בינונית.
לאחר מכן מוסיפים את הקובה לכ- 10 -15 דקות נוספות. מוסיפים את הנענע היבשה וגם את הנענע הטריה.
לאחר שהמרק מוכן ניתן להסיר את הנענע הטרייה.

אנחנו בבית אוהבים להוסיף קישוא למרק הקובה דלעת. אתם לא חייבים אם אתם לא אוהבים קישוא. אם בכל זאת אתם רוצים להוסיף קישוא. יש להוסיף את הקישוא בזמן שמכניסים את הדלעת.

זהו, מתכון למרק קובה דלעת עשירה בטעמים וכל כך קלה להכנה.
ניתן להוסיף  סלק אחד לצבעית המרק בצבע סגול מדהים.
בתאבון.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...