יום ראשון, 7 באוקטובר 2012

קציצות בשר בקר מרוקאיות


קציצות בשר בקר מרוקאיות.

קציצות מרוקאיות טעימות ומתבלות בתבלינים מיוחדים.
לכבוד החגים,קציצות מרוקאיות ברטבים שונים.
קציצות מרוקאיות ברוטב עגבניות חריף, קציצות מרוקאיות עם קוסקוס.
קציצות מרוקאיות עם זיתים ירוקים מבושלים. 
קציצות מרוקאיות בתבשיל "חורשוף".
אז איך אתם אוהבים את הקציצה שלכם?


מצרכים:
1 ק"ג בשר טחון, צוואר עדיף
2 בצלים
1 תפוח אדמה
1 ביצה
2 כפות משיה
1/2 כוס פטרוזיליה
1/4 כפית מלח
3-4 כפות שמן
1 כף פלפל אנגלי
1 כף פלפל שחור
1 כף כורכום
1 כפית זנגוויל טחון
1 אגוז מוסקט מגורר
1 כפית קינמון


--> אופן הכנה:
בפומפיה גסה גוררים את הבצל ותפוח האדמה. מוסיפים אל תוך הקערה את הבשר הטחון.
מוסיפים את כל התבלינים, השמן,הביצה, הפטרוזיליה וכמובן המלח.

מניחים את התערובת למשך שעה במקרר, התבלינים נספגים בבשר. החלבון נקשר טוב יותר מהבשר עם כל החומרים והתבלינים (ככה אנו מבטיחים שהקציצה לא תתפרק)
יוצרים כדורים עגולים ואחר-כך משטחים.

לרוטב הקציצות:


מעט שמן בסיר שטוח על אש קטנה,להוסיף מעט כורכום,פלפל לבן,מלח וכשתי כוסות מים ולבשל על אש קטנה מס' דקות. מוסיפים את הקציצות המרוקאיות,ומבשלים כ-15-20 דקות.

ניתן להכין עם הקציצות רטבים אחרים:
רוטב עגבניות חריף, רוטב לימון עם ארטישוק  וכמובן קציצות עם קוסקוס.

מחפש  תבלינים מרוקאים? היום ניתן להשיג כמעט בכל סופרמרקט , מבחר תבלינים מרוקאים כגון:



-->
פלפלה אלחרה- פפריקה חריפה
לבזאר אלבייד- פלפל לבן טחון
לבזאר אלכחיל- פלפל שחור
לואיזה - ליפית לימונית
פליו - נענע חריפה
נענע - מנטה
ש'יבה - לענה סיחנית
עוד אלנואר -ציפורן
כירכום - כורכום
כרפס - סלרי
ז'יעתר - זע'תאר
זלזאן – שומשום
ריחאן – ריחן
משיה – וניל
קרונפל – ציפורן

איל קירפא -קינמון

זעפרן
נאפע - כמנון האניס
ראס אל חנות - ראש החנות\ תערובת של תבלינים לקציצות מרוקאיות, עשיו מכ-13 סוגי תבלינים.
איל גוז'ה - אגוז מוסקט
איל עטר'פא

סקינזבר -זנגוויל
אניס -כוכב אניס
כיזבור -כוסברה \גד
פרישאיל -פטרוזיליה
כימון - כמון
פילפלא סודנייה - פלפל אדום שלם יבש חריף
פילפלא חימרה חלואה- פלפל אדום מתוק


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...