יום רביעי, 12 באוקטובר 2011

ארטישוק ממולא בשר, מתכון מרוקאי מושלם

ארטישוק ממולא בשר

תבשיל מיוחד לערבי שישי וחגי ישראל.
מחפש מתכון לראשי ארטישוק ממולאים בבשר?
ארטישוק ממולא בשר הינו מאכל מרוקאי ידוע.
המרוקאים נוהגים להכינו לערבי חג כגון: ראש השנה ופסח.
אצלי בבית כמעט כל ערב שישי יש ארטישוק ממולא בשר.
מתכון קל להכנה, פשוט אוכל טעים.

מתכון מאסטר שף בשר לארטישוק ממולא בשר.
מתכון לערב פסח | מחפש מתכוני בשר לערב פסח?
מבחר מתכוני בשר לפסח | כל מתכוני מאסטר שף בשר כשרים לפסח | מתכון לראש השנה ארטישוק ממולא בשר| מתכון ארטישוק ברוטב חמוץ עם בשר מתובל ,מיוחד לערב ראש השנה | מתכונים קלים לראש השנה
במרוקאית המתכון הזה נקרא: קינרס אל- קוק מעמאר.

מצרכים:

1 שקית ראשי ארטישוק קפואים. בעונה ניתן למצוא טרי (קצת עבודה אבל שווה)
1 ק"ג בשר טחון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן טחון
1/2 כמון
1/2 כפית ראס אל חנות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 בצל מגורד דק
1/2 כורכום
1/2 כפית פפריקה מרוקאית
1/2 פפריקה מרוקאית חריפה
1 חבילת עלי סלרי או כרפס חתוכים לאורך ומנוקים. (חלוט- מורתח)


אופן ההכנה:
--> בקערה מערבבים את כל הבשר. מוסיפים בצל, כוסברה קצוצה, מלח,פלפל לבן,כמון,ראס אל חנות,פפריקה חריפה ומתוקה
ומערבבים טוב טוב.
שימו לב טיפ: לקבלת קציצות אוריריות יש לערבב את הבשר כמה שיותר תוך הכנסת אוויר לקציצה בלישה.
יש להפשיר את ראשי הארטישוק לפני מילוי הבשר.
לאחרת הפשרת ראשי הארטישוק, לוקחים בשר יוצרים קציצה גדולה אך לא מידי ומכניסים לתוך ראשי הארטישוק.
חותכים את הסלרי לרצועות של כ- 6 סמ'  וחולטים במים חמים כ-4 דק'.
בסיר רחב מכנסים בצורה מסודרת את ראשי הארטישוק.
מוסיפים מעל הארטישוקים את הסלרי החתוך והחלוט ומוסיפים מים או ציר ירקות עד כיסוי הקציצות.
מתבלים במעט מלח,פלפל לבן,כורכום,פפריקה מתוקה וחריפה ומביאים לרתיחה.
לאחר מכן מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ- 45 דק' עד לריכוך ראשי הארטישוק או עד ספיגת הנוזלים.
ניתן לשלב אפונה ירוקה בתחתית הסיר.
מתכון לאוכל טעים ופשוט.
מתכון מאסטר שף בשר לראשי ארטישוק ממולאים בבשר | מבחר מתכוני ממולאים

--> תהנו

‏אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...