יום שני, 3 באוקטובר 2011

מתכון קובה בורגול במילוי בשר טחון | מתכון לערב סוכות

מתכון קובה בורגול לפני טיגון
מחפש מתכון לקובה בורגול ממולא בבשר טחון?
מתכון מושלם לקובה בורגול.
מתכון קובה בורגול לארוחת ערב סוכות | אוכל טוב | מתכון בשר מושלם.
קובה בורגול עיראקי, קובה בורגול מצרי, קובה בורגול לבנוני.
לקובה המון צורת הכנה, תיבול וטיגון.
לקראת חג הסוכות אני מכין מתכון קובה בורגול מצרי,אוטנתי,מהיר להכנה. אוכל טוב ופשוט.




מצרכים:
1/2 ק"ג בורגול דק
1 כפית תבלין לקובה
800 גרם בשר טחון מס' 2
2 בצלים גדולים
1 כוס קמח

אופן ההכנה:
 שוטפים היטב את הבורגול - ממש משפשפים בתוך קערה עם מים ומעבירים כל פעם כמות שטופה לקערה אחרת. משרים בקערה מלאה מים רותחים כשעתיים.
 לאחר ההשריה סוחטים את המים שנספגו בבורגול, עם הידיים - כל פעם לוקחים חופן לוחצים ומעבירים לקערה חדשה. לאחר שהבורגול סחוט מוסיפים כוס קמח וקצת מלח ולשים (אם רואים שהעיסה רטובה מדי צריך להוסיף עוד קמח) הרעיון הוא שישארו בדיוק כמות המים המתאימה בבצק ואז קל למלא אותו בבשר כי הוא לא מתפרק.
קובה בורגול לאחר טיגון
 יוצרים מהבצק כדורים (בגודל של כדורי פינג-פונג), מסדרים במגש, נותנים לנוח כמה שרוצים (אפשר לשים במקרר, להקפיא ולהפשיר או להשתמש מיד).
קוצצים את הבצל ומטגנים על אש קטנה עם כף שמן עד שמקבל גוון זהוב בהיר.
מבשלים את הבשר עם כפית שמן על אש קטנה תוך כדי מעיכות במזלג - כדי שלא יהיו גושים - עד שכבר לא יוצאים ממנו מים. מערבבים עם הבצל המטוגן, מוסיפים את התבלינים (תבלין לקובה, פלפל שחור ומלח לפי הטעם) ומחכים שיתקרר.
ממלאים את כדורי הבצק בבשר ע"י יצירת גומה במרכז הכדור. צריך להרטיב מידי פעם את הידיים במעט מים, כמה שהבצק יהיה דק יותר כך יכנס יותר בשר והקובה תהיה טעימה יותר וליצור צורה כפי שרוצים.
לאחר שמולאו כל הכדורים יש להקפיא אותם (אני מניחה בתבנית ומפרידה בין שורה לשורה עם שקיות ניילון שלא יידבקו אחד לשני). כשרעבים או באים אורחים אפשר להוציא ולטגן בשמן עמוק או במחבת עד שמשחים


מתכון קובה בורגול . מתכון מאסטר שף בשר | אוכל טוב | בשר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...