יום רביעי, 5 באוקטובר 2011

מתכון שועעית ירוקה מוקפצת, בשילוב קציצות מרוקאיות

שועעית מוקפצת וקציצות בקר מתובלות
מחפש מתכון שועעית מוקפצת? | מחפש מתכון לקציצות?
אם אין לכם סבלנות לבשל שועעית כתבשיל,יש לנו מתכון פשוט, מהיר, טעים ומזין.
מוקפץ שועעית בתיבול עדין,בתוספת קציצות מרוקאיות טעימות.
יש לי קצת בעיה עם שועעית שעוברת בישול יתר. השועעית הופכת להיות מושי (רכה ונוזלית) אני אישית לא מת על תוצאה כזו לשועעית.
לכן היום נכין מוקפץ מהיר בתיבול עדין של מיץ לימון, מלח גס, פלפל חריף ועוד טוויסט קטן.
מצרכים לשועעית:

1/2 קילו שועעית ירוקה
4 שיני שום קצוצות.
2 בצלים קצוצים גס
1/2 פלפל ירוק חריף
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
1/2 כפית רסק עגבניות
1/3 מיץ לימון

מצרכים לקציצות:

קציצות מרוקאיות
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ דק דק
1/2 חבילת כוסברה
1/2 חבילת פטרוזיליה
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית ראס אל חנות מתוקה. (ראס אל חנות מתוקה כוללת הל,וחוויאג')
1 כפית מלח שולחן

מצרכים להכנת הרוטב:
1/2 בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
1/3 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
1/2 כפית ראס אל חנות
1 כפית רסק עגבניות
1/2 כוס מים
1 כפית מיץ לימון

אופן הכנת השועעית:

שועעית מוקפצת
במחבת ווק רחבה ועמוקה מוזגים 2 כפות שמן זית, ומתחילים בהזהבת הבצל. לאחר מס' דק' מוסיפים את הפלפל החריף
והשום, וממשיכים להקפיץ (לא לשרוף את הבצל).
לאחר מכן מכניסים פנימה את השועעית הירוקה ומתחילים בהקפצה כ- 5 דק'.
מוסיפים 1/2 כפית רסק עגבניות (כן כן רק חצי כפית!!) וממשיכים בהקפצה כל הזמן.
לאחר מכן סוחטים 1/3 מיץ לימון וממשיכים בהקפצה כ- 5 דק' נוספות ומוציאים לקערה גדולה.

אופן הכנת הרוטב לקציצות הבקר:

בסיר רחב מטגנים מעט בצל ושום.
מוסיפים כפית רסק עגבניות ואת כל התבלינים היבשים מערבבים ומוסיפים מים.
מביאים לרתיחה,מורידים לאש נמוכה מוסיפים 1 כפית לימון, והרוטב מוכן לקבלת הקציצות.

אופן הכנת הקציצות:

לקערה גדולה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים טוב טוב (שימו לב: הכנסת אוויר אל תוך תערובת הקציצות תיצור קציצה אוררית וטעימה.)
יוצרים קציצות לא קטנות מידי, ומכניסים לרוטב לבישול של כ -15-20 דק'.
שימו לב: לא "להטביע" את הקציצות  ברוטב עגבניות.
מתכון מושלם לשועעית מוקפצת | מתכוני בשר | מתכונים

4 תגובות:

  1. שאלה לי .למה הקציצות בשר יוצאות לי קשות ולא רכות כאלה אווריריות ..
    .

    השבמחק
    תשובות
    1. תשובה: היי, אם את/ה מכינים קציצות קטנות, סביר להניח שהם יצאו יבשות ודחוסות. בכדי לקבל קציצה אוורירית: 1.יש להכין קציצה יפה וגדולה (לא יותר מידי). לטגן אותה כ-2 דק' מכל וצד ולהכניס לרוטב העגבניות ל-12-13 דק'.
      לא יותר מזה.
      2. את הבשר יש לערבב טוב טוב טוב כ-5 דק,. ככל שמערבבים את הבשר כך הקציצה תהיה יותר אוורירית.

      מחק
  2. חייבים להוסיף ביצה, אחרת הקציצות מתפרקות!

    השבמחק
  3. יצא לי פשוט מושלם.... כמעט הוספתי לחם, אבל החלטתי לנסות בלי. הקציצות יצאו טעימות ופריכות..ולא! לא צריך להוסיף ביצה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...