יום שני, 3 באוקטובר 2011

מתכון ממולא כבש עטוף בבצל | מתכון לערב סוכות

מתכון מושלם לממולא כבש עטף בבצל מתקתק, מנה מושלמת לארוחת חג הסוכות. בצל ממולא בבשר כבש בתיבול קינמון ועד הפתעות.
מתכון בצל ממולא כבש מתאים לארוחה בסוכה,קליל ומהיר להכנה | אוכל טוב | מתכון בשר מושלם | מתכונים.
ניתן למלא בבשר הכבש ירקות נוספים כגון: פלפל אדום, תפוח אדמה ממולא, קישוא מתקתק ועוד..
עם מתכון כזה לא תרצו לצאת מהסוכה.




מצרכים:
5 בצלים גדולים
1 כוס אורז בסמטי או פרסי, לאחר חצי בישול
4 כפות שמן זית
½ ק``ג בשר כבש טחון גס
1 כוס כוסברה קצוצה
3 כפות דבש
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
½ כפית קינמון טחון
½ כפית ראס אל חנות
½ כוס סירופ סוכר
3 כוסות מים
מלח ,פלפל

אופן ההכנה:
הכנת הבצלים למילוי . בעזרת סכין חדה חורצים חריץ אורך עד למרכז הבצל.
 בסיר מכנסים מים ומאדים את הבצלים כחצי שעה עד 45 דקות.
יש לקרר את הבצלים ולפרקם בעדינות לשכבות שכבות.
הכנת המילוי.  במחבת טפלון מטגנים את בשר הכבש בשמן הזית. מוסיפים את האורז , התבלינים היבשים, הדבש והעשבים. מתבלים היטב בודקים תיבול ומצננים.
מכניסים כ- 2 כפות מילוי בקצה אחד של כל עלה בצל בצורה עדינה. מגלגלים את המילוי בשארית העלה. יש להניח את כל הבצלים הממולאים בסיר רחב ועמוק (סיר דגים מתאים ביותר), מניחים את ממולא הבצל עם התפר כלפי מטה. מוסיפים לסיר 3 כפות של שמן זית, ומטגנים על אש נמוכה כ- 5 דקות. מוסיפים את הנוזלים ( סירופ סוכר ומים),ניתן לתבל במעט מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה.
בישול הממולא מחייב כ-חצי שעה עד 45 דק' בישול
או עד שהאורז בממולא מוכן. ניתן לצמצם את הרוטב המתוק שיצרנו בבישול אורך יותר או בצלייה בתנור.
מוציאים בזהירות את הבצלים מהסיר, מצמצמים את הנוזל שנשאר יוצקים על גבי הבצלים ומגישים
מתכון בצל ממולא בבשר כבש בתיבול מזרחי. מתכון מאסטר שף בשר | אוכל טוב | בשר | מתכונים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...