יום חמישי, 27 באוקטובר 2011

אנטריקוט אנטריקוט אבל רוסטביף

רוסטביף אנטריקוט- שף בשר
מחפש מתכון לרוסטביף?? Roast Beef
אל תפחדו להכין בבית רוסטביף אנטריקוט!!
רוסטביף פירושו בשר צלוי.
נתחים המתאימים ביותר לבשר רוסטביף הנם: אנטריקוט, פריים ריב, שייטל ופילה.
האמת' שלי יש קצת בעיה עם רוסטביף מבשר פילה. בשר הפילה נוטה להתייבש בתנור, לעומת אנטריקוט שלדעתי הינו הנתח הטוב ביותר לרוסטביף.
להכנת רוסטביף איכותי הכלל הראשון הינו בשר אנטריקוט מיושן ואיכותי.

מצרכים:

נתח אנטריקוט במשקל 3 ק"ג או נתח פילה 3 קג'
2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
1 כף חרדל דיז'ון חלק
5 שיני שום כתוש
5 שיני שום שלמות
1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס
1 כף מלח גס
תערובת עשבי תיבול - רוזמרין,טימין,זעתר 
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
 יש לבצע חתך בנתח האנטריקוט ולהכניס לתוכם את שיני השום השלמות.
בקערה יש לערבב את כל המצרכים למרקם אחיד.(ללא המלח)
למרוח את כל תערובת התיבול על נתח האנטריקוט ולהניח במקרר למשך שעתיים לפחות.
לאחר כשעתיים יש לפזר מלח גס על נתח האנטריקוט
עכשיו, יש 2 שיטות לבישול רוסטביף האנטריקוט.
* אפשרות 1 - סגירת נתח האנטריקוט במחבת, מכל צדי הנתח ואז לצלייה בתנור של כ 40 דק' בתנור בחום של 180 מעלות.
* אפשרות 2 - חממו תנור ל250 מעלות, להניח את נתח האנטריקוט על רשת למשך 20 דק'
לאחר מכן יש להנמיך את החום ל-180 מעלות לכ-25 דק' לקבלת מידת צלייה מדיום.
מתכון רוסטביף אנטריקוט אוכל טוב

3 תגובות:

  1. יצא לי משגע הכי טעים בעולם

    השבמחק
  2. האם צריך לכסות עם נייר אלומיניום?תודה

    השבמחק
  3. התיבול מצויין.
    סגרתי במחבת, ואחר כך העברתי לתנור על גבי רשת.
    40 דקות בתנור לא הספיקו לנתח של בערך 1.3 ק"ג ונשאר מאוד לא עשוי במרכז.
    בגלל שלא נותר לי זמן להמשיך לבשל (כי כולם היו רעבים), פרסתי את הנתח, שלפתי מחבת וטיגנתי ממש מעט את הנתחים.
    יצא מעדן.
    מתכון מעולה.

    אגב, כמה זמן זה סגירה במחבת?

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...