יום שלישי, 15 בינואר 2013

מתכון לחמין מרוקאי

מחפשים מתכון לחמין מרוקאי? מחפש מתכון סחינה - חמין מרוקאי,מתכון סודי לחמין מרוקאי.. (אל תעבירו לאף אחד)
תאמינו או לא, הסבתא המקסימה שלי החליטה לשתף אותי במתכון שלה לחמין מרוקאי.
אז לקח קצת זמן אבל שווה את ההמתנה.
מתכונים מרוקאים ובניהם חמין מרוקאי, הנו אחד הטעמים שיש. אז נכון, יש המון סוגים ומתכונים לחמין כגון: טביט (חמין עיראקי), הָאלִים - (חמין פרסי),חמין בשר וקטניות ,חמין עלי מנגולד,"רישטה"-חמין אטריות ועוף, מתכון חמין מקרוני,מתכון חמין- תבשיל דלעת (טבחה בלכראת'), מתכון קוגל ירושלמי אמיתי ועוד...
אבל בנינו באמת באמת.. מתכון חמין מרוקאי לדעתי מנצח בענק...
המון בשר ובשר איכותי ,חיטה טעימה, אורז, שעועית,תפוחי אדמה, ביצים קשות, חומוס ומאטמרה

     חמין מרוקאי לשבת בצהריים, המאכל האהוב עלי ביותר.



מתכון לחמין מרוקאי לשבת


מצרכים:

2 קילו בשר שפונדרה טרי
1 כוס אורז
1 כוס חומוס מושרה (2 לילות לפחות)
1 כוס שעועית מושרת (2 לילות לפחות)
1 כוס חיטה
6 תפוחי אדמה גדולים
6 ביצים טריות
1 בצל חתוך לרבעים
1 בצל מטוגן (להוספה בשקית החיטה)
1 ראש שום, כן כן ראש שום
4 שיני שום כתושות ( להוספה בשקית החיטה)
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף וחצי ראס אל חנות
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
3 כפות דבש או סילאן
חצי ליטר מים.
1/3 כוס שמן אדום - פרטים בהמשך

אופן ההכנה:

לאחר השריית החומוס והשעועית מבשלים את הכל יחד עד לרתיחה.
שופכים את המים ומביאים לרתיחה שוב.
חוזרים על הפעולה כ- 3 פעמים. ככה לא תסבלו מגזים לאחר אכילת חמין!!!!!
את החומוס והשעועית מניחים בתחתית סיר עמוק ורחב.
על החומוס מניחים את את בשר השפונדרה, בין לבין מוסיפים את הביצים ותפוחי האדמה קלופים.
מוסיפים את ראש השום והבצל החתוך לרבעים וכמובן הדבש או הסילאן.
מתבלים במלח ולפלפל , בראס אל חנות, כמון ופפריקה מתוקה. שופכים את השמן האדום לסיר על הבשר,תפוחי האדמה,הביצים ,החומוס והשועעית.
מכסים במים עד גובה המצרכים. שימו לב לא יותר מידי
מביאים לרתיחה אחת בלבד וסוגרים את האש.

איך מכינים אורז וחיטה לחמין של שבת?
מתכון חיטה לחמין
חיטה של חמין, ארוחה מושלמת לשבת

יש מספר אסכולות שונות להכנת חיטה לחמין או אורז לחמין.
אני הולך על הגרסה של אמא שלי. (מרוקאית כמובן)
שוטפים את האורז במסננת מתחת למים, ומבשלים חצי בישול כ- 7 דק' על אש גבוה.
מסננים ומניחים בצד
גם לגבי החיטה אותו הדבר. שטיפה ו7 דק' בישול על אש גבוה. מסננים ומניחים בצד
על הדרך מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
אל תוך שקית קוקי מכניסים את החיטה,הבצל והשום המטוגן. מוסיפים חצי כוס מים מעורבבים עם כף פפריקה אדומה.(לא חריפה). מוסיפים כפית מלח וכפית פלפל שחור וכמובן 3 כפות שמן זית.
מערבבים את הכל בעזרת כף וסוגרים את השקית. בקצה העליון ביותר כמה שאפשר.
בעזרת סכין עושים חור קטן למעלה ומניחים בסיר.
חמין מרוקאי לשבת


אורז לחמין: גם באורז ניתן לעשות בדיוק את אותו התיבול אך ללא פפריקה אדומה.
גם כאן סוגרים בשקית קוקי ועושים חור בחלק העליון של השקית ומניחים בסיר.

זהו כמעט סיימתם את הכנת החמין הטוב ביותר של העדה המרוקאית....

שימו לב: כשסוגרים את הסיר. יש להוציא את הקצוות של שקיות הקוקי עם החור שעשינו אל מחוץ ולסיר ולסגור את המכסה.
כך החיטה והארוז של החמין יצאו בדיוק כמו בתמונה.
מכניסים לתנור 130-140 מעלות, תלוי בתנור שלכם.
ל 13-16 שעות לפחות

אני מבטיחה לכם שזה המתכון לחמין הכי טוב שיצא לכם לאכול!! באחריות.
אשמח למקצה שיפורים אם יש לכם המלצות.

בתאבון




4 תגובות:

  1. גורם לי להתגעגע לבית ההורים בצפון הרחוק. אני אישית כבר שנים לא אוכלת בשר, אבל לא מצליחה לוותר על החמין המרוקאי. אני כל פעם מוצאת מתכונים יצירתיים ומצליחה להכין דברים מאוד טעימים. הקטע עם השקית קוקי הוא חובה!

    השבמחק
  2. איפה נכנס השמן?

    השבמחק
  3. מה זה שמן אדום?

    השבמחק
  4. מתוך ספר בישול מרוקאי... שמן אדום: 2 כוסות שמן, 2 כפות פפריקה מתוקה, 2 כפות פפריקה חריפה.
    מחכים עד שהפפריקה שוקעת ונוצר שמן אדום. מתרים לכל מיני בישולים מרוקאים כמו מטבוחה.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...