יום שלישי, 27 בנובמבר 2012

סלט אסייתי, אטריות אורז ובשר מוקפץ

אטריות אורז ובשר מוקפץ, מתכון מושלם לסלט אסייתי, טעים ומרענן.
סלט אסייתי מהיר להכנה.
סלט עוף אסייתי
סלט אטריות אורז,עם פרגית מתובלת

אני זוכר את הפעם הראשונה שאכלתי סלט אסייאתי.
גרתי בזמנו בניו-יורק, השותפה שלי לדירה הייתה הייתה יפנית מטוקיו.
שמה המוזר תמיד הזכיר לי מאכל יפני "ש'ינאצ'ו". כל פעם שקראתי לה. חשבתי על מתאבן יפני או סיני.
ראיתי בעיניים אגרול אסייאתי מתוק וטעים.
יום חורף בניו-יורק, ש'ינאצ'ו, החליטה להכין סלט אסייאתי עם אטריות אורז ובשר מוקפץ.
אטריות אורז שאלתי? זו הפעם הראשונה ששמעתי שיש אטריות אורז. תמיד הכרתי אטריות ביצים.
יאלללה זרמתי....
ירדתי לסופר של ההודי, וקניתי את כל המצרכים הדרושים.

מצרכים:
חומרים ל 4 מנות גדולות:
4 יח' פרגית עוף
1 חבילת אטריות אורז דקות.
4 שיניים שום כתושות
1/4 כוס חומץ אורז מתובל
1/3 כוס מירן יפני
2 כפות צ'ילי יבש
1 כפית סוכר חום
מלח 1/4 כפית
1 כוס גזר, חתוך לאורך דק דק
4 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 כוס בזיליקום קצוץ
חופן נענע
חופן כוסברה
1/2 כוס בוטנים קצוצים
1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

את אטריות האורז, יש להניח בקערה גדולה ולשפוך עליהם מים חמים.
עם מזלג מפרידים מעט את האטריות, ומשרים את אטריות האורז לכ- 15 דק' בערך.
לאחר בישול מוצאים את האטריות למסננת ושוטפים מעט את האטריות.
לקערה גדולה, מוסיפים את השום, חומץ האורז, שמן שומשום,מירין,צ'ילי יבש,גזר קצוץ דק,בצל ירוק,כוסברה,נענע ובזיליקום.
לאחר שהאטריות מוכנות, מוסיפים את האטריות לקערת הרוטב ומערבבים טוב טוב עם 2 מזלגות.
מנחים בצלחת ועוברים לבישול העוף.

לרוטב הפרגית:
--> מצרכים:
כפית מירין
כפית שמן שומשום
כפית טריאקי.
מניחים את הפרגית במרינדה לכ -10 דקות.
את הפרגית צולים על מחבת פסים ולאחר מכן חותכים לפרוסות של 3 ס"מ עובי.

סידור המנה:

בצלחת גדולה מניחים את אטריות האורז המתובלות. על האטריות מוסיפים את הפרגית המתובלת.
לקישוט מוסיפים בוטנים קצוצים, מעט בצל ירוק קצוץ, פלפל חריף אדום (לא חובה) ומעט זילוף של שמן שומשום.

מתכון סלט אטריות אורז ובשר מוקפץ, מתכון מושלם לחורף הקרוב.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...