יום שני, 19 בנובמבר 2012

עלי גפן ממולאים בבשר כבש


עלי גפן ממולאים בבשר כבש

מחפש מתכון פשוט וקל לעלי גפן ממולאים בבשר כבש, בשר טחון ועגבניות?
מתכון קל לעלי גפן ממולאים, מגוון מתכונים לעלי גפן מהמטבח הערבי, המזרח תיכוני וכמובן היווני.
אני לא מכיר מישהו שלא אוהב עלי גפן. ניתן להשתמש בעלי גפן משומרים, אך עדיף ורצוי טריים
עלי גפן בשר כבש
עלי גפן ממולאים בשר כבש ואורז
מתכון לעלי גפן מהמטבח הערבי.

מצרכים:

300 גרם עלי גפן לאחר בישול או משומרים
1/2 כוס אורז פרסי או בסמטי
200 גרם בשר טחון
200 גרם בשר כבש עם מעט שומן כבש
1עגבניה קלופה ומרוסקת דק דק
2 עגבניות פרוסות עבה
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
מלח ופלפל
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כמון
קורט קינמון
3 שיני שום קצוצות גס
1 מיץ מלימון שלם
1 כף עלי נענע

אופן הכנת ומילוי עלי הגפן:

אם יצא לכם לקנות עלי גפן טריים, מצויין. מניחים את עלי הגפן בתוך קערה עם מים חמים עד להתרככות, כ-2 דקות.
אם יש לכם במזווה עלי גפן משומרים, יש להניח את כל עלי הגפן בקערה וליצוק מים חמים. משך הבישול אורך כ- 15 דק.
משרים את האורז במים למספר דקות. מכניסים לסיר ומוזגים מים חמים אל תוך הסיר. מבשלים כ- 20 דקות את האורז ומקררים.

הכנת הבשר לעלי הגפן:
 2 כפות שמן זית אל תוך המחבת. מניחים את כל תערובת הבשרים, ומתחילים לטגן. מפוררים את הבשר בעזרת מזלג, מפזרים מעל את כל התבלינים כולל העגבניה ומערבבים מעט. לאחר שהבשר מוכן מעבירים לקערה לקירור.
בקערה גדולה מכניסים את כל הבשר והאורז, טועמים לתיקון התיבול. במידה ויש צורך מתקנים תיבול.
מילוי עלי הגפן: מניחים בצלחת עלה גפן אחד, מכניסים אל תוך עלה הגפן כ- כף אחת של תערובת הבשר והאורז במרכז העלה. מקפלים את צד הגבעול על המלית, לאחר מכן מקפלים את הצדדים לעבר האמצע ומגלגלים כמו סיגר. מהדקים קלות בעזרת כף היד.
באותו אופן ממלאים את שאר עלי הגפן עם הבשר.
בסיר רחב, מרפדים את תחתית הסיר בעגבניות טריות ובעלי גפן נוספים ( אם נשאר לכם).
כך אתם יכולים להיות בטוחים שעלי הגפן לא יידבקו לתחתית הסיר.
מסדרים את כל עלי הגפן הממולאים בשכבות צפופות, תוחבים פה ושם שיני שום פרוסות.יוצקים מעל כל עלי הגפן, מיץ לימון ומוסיפים כ-3/4 כוס מים חמים, מעל לכל מפזרים עלי נענע יבשים. ניתן ואף רצוי להוסיף מעט זעפרן.
לאחר מכן מניחים צלחת גדולה שאוטמת את כל עלי הגפן. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- שעתיים.
לאחר כשעתיים, עלי הגפן מוכנים, טעמם מדהים להפליא...
מתכון קל וטעים לעלי גפן עם בשר ואורז, מתכון עלי גפן מהמטבח הערבי...
בתאבון
נ.ב
במידה ונשאר לכם בשר ואורז, זה הזמן להכין ממולאים טעימים....
-->

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...