יום שלישי, 17 במאי 2011

צלי כתף טרי - מתכון לארוע חגיגי

צלי כתף טרי - מתכון לארוע חגיגי | לערב שבת | מתכון צלי כתף לראש השנה
מתכוני בשר | מבחר מתכונים | מתכוני עוף ובשר | חדש מתכונים כשרים לראש השנה
אוכל טוב ומשולם לראש השנה וחגי ישראל

חומרים ל-6-8 מנות:
  נתח כתף בקר במשקל 1.5-2 ק"ג
  15 שיני שום קלופות ושלמות או 3 כפיות שום דורות
  3 כפות חרדל דיז'ון
  3 כפות דבש
  4 ענפי  טימין או 3 טבליות עשבי תיבול של דורות
  6 בצלצלי שאלוט שלמים
  15 תפו"א קטנטנים
  2 כוסות יין אדום
  פלפל שחור טחון טרי
  מלח
  מעט שמן לטיגון
הכנה:
1. באמצעות סכין  יוצרים חתכים קטנים בגוש הבשר, ומכניסים לתוכם 10 מתוך  חמש עשרה שיני השום.
2. רוטב צלי כתף - מפוררים את הטימין לתוך קערה עם חרדל ודבש, מערבבים היטב עד ליצירת רוטב אחיד, מורחים את גוש הבשר בעזרה מברשת (אפשר גם ביד) מכסים בניילון ומכניסים למקרר לפחות לשש שעות ( מומלץ 24 שעות לפני הצלייה)  כדי שגוש הבשר יספוג את כל הטעמים (מינימום 6 שעות).
3. לאחר שנתח הבשר סופג את הטעמים הרצויים מטגנים במחבת את גוש הבשר מכל הצדדים על מחבת משומנת בחום גבוה עד השחמה (מטרת הטיגון היא לסגור את הבשר כדי למנוע בריחת נוזלים). בסיום מעבירים לתבנית חסינת אש.
4. מטגנים  במחבת עם מעט שמן את שיני השום ובצלצלי שאלוט עד שמזהיבים. מוסיפים מעט מלח ואת היין. מבשלים על אש נמוכה כחמש דקות. יוצקים את התערובת על נתח הבשר .
5. מסביב לנתח הבשר מפזרים תפוחי אדמה. מחממים את התנור ל 170 מעלות (חום בינוני) ואפים את הנתח כשעתיים בתנור כאשר הוא מכוסה (או עד שהנתח רח בבדיקה על מזלג). כעבור שעת אפייה בוזקים מעט מים בתבנית לפי הצורך.
6. מוציאים את נתח הבשר מהתנור ונותנים לו לנוח כ-20 דקות  לפני ההגשה.

מתכוני בשר | מבחר מתכונים | מתכוני עוף ובשר | חדש מתכונים כשרים לראש השנה
אוכל טוב | בשר טוב | יין טוב | אוכל כשר לפסח | מתכוני מאסטר שף בשר לערב פסח
כל מתכנוי מאסטר שף בשר מתאימים לפסח | מתכוני בשר כשר לפסח


מתעניין בצלי כתף? אולי תרצה מתכון תבשיל שוק טלה/כבש חריף | מתוך אתר מתכונים ואוכל טוב

מבחר ענק למתכונים באנגלית simple recipes

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...