יום שלישי, 17 במאי 2011

מתכון קונפי שום

קונפי שום
מתכון מאסטר שף בשר לקונפי שום | אוכל טוב
פירוש המילה קונפי הינו: בישול איטי.
המוצר במקרה הזה שום, מתבשל באיטיות רבה עד לריכוך השום
.אני משתמש בקונפי לתיבול: בשר, דגים, סלטים, פסטות ורטבים.

הקונפי שום מחזיק מעמד במקרר עד חצי שנה.

חומרים :

1 ק"ג שיני שום כולל הקליפה (אני נוהג להכין חצי מקולף וחצי כולל הקליפה)
1/2 ליטר שמן זית משובח
צרור גדול ענפי טימין
8 גבעולי רוזמרין
10 עלי מרווה
חצי פלפל חריף ללא גרעינים
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

 מכניסים את שיני השום למחבת רחבה ויוצקים פנימה את השמן זית (כמובן איכותי).  חשוב מאוד על אש נמוכה כל זמן הבישול, מוסיפים את הרוזמרין, הטימין, המרווה ואת הפלפל החריף, מלח גס ופלפל שחור גרוס ומניחים על אש נמוכה. שימו לב שהשמן לא רותח אלא רק מבעבע אני נוהג להוסיף לקונפי שום 5 פלחי לימון אחרי חצי שעת בישול. כעבור שעה עד שעה ועשריים השום מתרכך, מורידים מהאש ונותנים לכל הקונפי שום להתקרר,מעבירים לצנצנת וישר למקרר.

מתכון קונפי שום לתיבול.

‏אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...