יום חמישי, 26 במאי 2011

מתכון קרפצ'יו -מאסטר שף בשר



מתכון קרפצ'יו מבשר סינטה טרי -מנת מאסטר שף בשר

אחד המתכונים הטובים ביותר לבשר נא  הינו מתכון קרפצ'יו, אני קורא לו
מתכון מאסטר שף בשר.
את מנת הקרפצ'יו הראשונה שלי אכלתי בצרפת, לא כל כך הבנתי
איך אפשר לאכול בשר חי,עד שטעמתי והתאהבתי.

הסיפור מתחיל בביקורי השני בצרפת בחורף 2000  היה גשום
מתמיד, באחת ממסעדות הבשר היותר נחשבות בצרפת בשם
L'Entrecôte
נחשפתי בפעם הראשונה למנת הקרפצ'יו, בשר נא פרוס דק עד
כמעט שקוף מנתח סינטה טרי ומשבוח.
התלוצצתי עם המלצר הנחמד שאמר לי "תנסה ולא תצטער" חשבתי
בליבי אין סיכוי שאני טועם את המנה הזו.
בסופו של דבר מכיוון שאני חובב בשר מושבע החלטתי ללכת על
המלצת המלצר ולנסות את מנת המסטאר שף בשר, הקרפצ'יו !!!
 



מה זה  קרפצ'יו?

* קרפצ'יו בשר הינו סוג חיתוך דק עד כמעט שקוף הנחתך באותו רגע, 
מנתח סינטה או אנטריקוט משובח. 
לאחר החיתוך מושרים נתחי הבשר הדקים בתחמיץ כ 20 דק'.
* לחובבי הירקות ולצמחונים שבינכם ניתן להכין קרפצ'יו כמעט מכל דבר:
קרפצ'יו סלק, קרפצ'יו קישואים,קרפצ'יו עגבניות,קרפצ'יו חצילים עם טחינה, קרפצ'יו לפת ואפילו מצנון טרי.
* בישראל קרפצ'יו דגים זוהי מנת השף בהמון מסעדות דגים נחשבות לדוגמא: קרפצ'יו לוקוס עם
אספרגוס, קרפצ'יו ברבוניה עם קוביות תפו"א מוקפץ.

מרכיבים: ל 2 מנות קרפצ'יו סינטה מתכון כשר
400 גרם בשר סינטה טרי, משבוח ונקי משומן
100 מ"ל חומץ בלסמי
100 מ"ל שמן זית איכותי
לימון 1 סחוט
מלח ים
פלפל שחור גרוס עבה
חופן עלי רוקט/ ארוגולה
חופן קונפי שום.

אופן ההכנה:
פורסים את בשר הסינטה ומסדרים על צלחת גדולה.
שימו לב: יש לחתוך את הבשר דק מאוד עד שקוף.
במידה והבשר לא נראה לכם שקוף עיטפו את בשר הסינטה
בנילון נצמד והתחילו לדפוק את הנתח מעט כמו שניצל,
בוזקים על כל פרוסות הסינטה חומץ בלסמי ומעסים מעט את פרוסות הבשר
באותה השיטה גם לגבי שמן הזית .
לאחר מכן יש להשרות את נתחי הבשר בתחמיץ כ- 20 דק'.

לפני ההגשה מפזרים על נתח הסינטה מלח ים/גס ופלפל גרוס עבהלסיום הוסיפו במרכז המנה קונפי שום (למתכון קונפי שום לחצו כאן)
ולא לשכוח את עלי הרוקט.
מסביב לכל המנה לאחר הסיום שוב מיזגו שמן זית וחומץ בלסמי

וכמה טיפות מלימון טרי.
ויש לכם מתכון קרפצ'יו של מאסטר שף בשר.

בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...