יום חמישי, 26 בינואר 2012

צלעות כבש על פלנצ'ה

צלעות כבש על הפלנצ'ה
מתכון לצלעות כבש על פלנצ'ה.
פעם אחת ולתמיד ההיתי חייב לבדוק את סוגית הפלנצ'ה. לא פעם אני שומע חברים שמתווכחים ההם צלעות כבש על הפלנצ'ה יוצאות טוב כמו על הגריל?
החלטתי לבדוק את הסוגיה הזו.
לצורך כך רכשתי פלנצ'ה איכותית מבית נעמן. כמובן שבדקתי לפני שהפלנצ'ה לא כוללת קדיום ועופרת.
(ותודה לרפי גינת על תשומת הלב לכלי נאופלם)
דבר חשוב נוסף לי בבית יש כיירים חשמליות ולא גז.
מתחילים בניסוי.....

דבר אחד חשבו מאוד, כשקונים פלנצ'ה חדשה יש לשטוף אותה טוב טוב במים חמים ומעט סבון.לאחר מכן יש לשמן את הפלנצ'ה כמו שימון של גריל, עם בצל ושמן.
מחממים טוב טוב את הפלנצ'ה ומתחילים בצליית צלעות הכבש.
צלעות כבש על פלנצ'ה של חברת נעמן
מניחים את צלעות הכבש על תבנית הפלנצ'ה כ-8-10 דק' מכל צד.
מפזרים מעל מעט מלח גס ופלפל גרוס והופכים לצד שני לעוד כ-8 דק'.
התוצאה: טובה מאוד למרות שבגריל הצלעות היו מקבלות את טעם העשן והצלייה שלהם הייתה מהירה יותר
אך אין מה לומר יצא פשוט תענוג.
בנוסף בדקתי גם צליית פרוסות חצילים על הפלנצ'ה פרסנו את החציל לעיגולים עבים בערך 2 סמ' עובי
שימנו מעט את החציל והנחנו על הפלנצ'ה. החצילים יצאו פשוט מעולה.
כדאי להגיש את צלעות הכבש והחצילים עם רוטב צי'מצ'ורי איכותי- למתכון צ'ימצ'ורי לחצו כאן.

מתכונים לצלייה על הפלנצ'ה | מתכון צלעות כבש על פלנצ'ה | חצילים וירקות בצלייה על הפלנצ'ה
מבחר מתכוני בשר לצלייה על הפלנצ'ה

4 תגובות:

  1. נראה טעים !!!
    בטח מוצלח עם תפו״א קטנים עם עשבי תיבול וסלט ירוק חי.
    איפה מוצאים כאלו צלעות ... המחיר סביר?

    השבמחק
  2. ניסינו בבית, יצא מוצלח

    השבמחק
  3. שף בשר!!!!!!!!!!!!!! אני חייב להגיד לך שהתמונות והמתכונים פשוט הורגים אותי.
    אני כל יום חמישי בודק מה להכין לסופ"ש וכל חמישי בבוקר אני גוסס מרעב בגללך.
    המתכונים שלכם פצצות תמשיכו ככה.
    יש לכם המלצה לקנית צלעות כבש/טלה באטליז איכותי?

    השבמחק
  4. צלעות הכבש הטובות ביותר בארץ זה במסעדת סוהו בראשון לציון.
    יש עוד מס' מצוצמם של מסעדות בארץ עם צלעות כבש טעימות.
    מסעדת עד העצם, מסעדת שיין& שארפ, בשר מעולה עם צלעות מדהימות

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...