יום חמישי, 26 בינואר 2012

מתכון שקשוקה עם נקניקיות מרגז חריפות

מתכון שקשוקה עם נקניקיות מרגז חריפות
מתכון שקשוקה עם נקניקיות מרגז חריפות
מתכון פשוט ומהיר לשקשוקה עם נקניקיות מרגז חריפות.
את המתכון הזה למדתי בטיול האחרון למרוקו.
במסעדה קטנה עם אוכל כשר בקזבלנקה שבמרוקו הגישו להפתעת כלונו שקשוקה.
בהתחלה לא הצלחנו להבין איפה המרוקאיות של המנה הזו עד שטעמנו.
השקשוקה הייתה חריפה וטעימה להפליא.
השף הכניס לתוך השקשוקה נקניקיות מרגז חריפות אש!!!!
זה היה פשוט מעדן.
שקשוקה מרוקאית עם נקניקיות מרגז חריפות.

 נקניקיות מרגז חריפות

8 עגבניות ללא הקליפה חתוכות לקוביות.
5 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ
מעט עלי טימין
2 כפות רסק עבגניות
1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה.
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
10 יח' נקניקיות מרגז חריפות חתוכות
2 כוסות מיים
10 ביצים
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מכניסים את העגבניות לריכוך ובישול כ-10 דק' ומוסיפים כ-חצי כוס מים.
ממשיכים בריכוך העגבניות בצורה איטית על אש נמוכה.
לאחר כ-20 דק' ריכוך של העגבניות מוסיפים רסק עגבניות,מלח,פלפל,כמון,טימין ופפריקה.
מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים בבישול איטי.
לאחר מכן מוסיפים את נקניקיות המרגז החריפות ושאר המים כ-2 כוסות בערך.
מבשלים את כל השקשוקה ללא מכסה כ-10 דק' ולאחר מכן שוברים ביצים לתוך סיר השקשוקה,
מכסים את סיר השקשוקה ומבשלים כ-15 דק' נוספות.
רצוי לאכול את השקשוקה המרוקאית עם לחם לבן טרי.
בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...