יום חמישי, 19 במאי 2011

נתח קצבים - שף בשר
















נתח הקצבים ממוקם באזור אחוריי
הסרעפת של הפרה והינו נתח נדיר מכיוון שיש רק אחד כזה לפרה ובגלל זה הוא מיוחד ונדיר.
במידה ויש לכם קשרים טובים עם הקצב שלכם אתם תקבלו ממנו את הנתח המיוחל.
למרות שהיום ניתן למצוא את נתח הקצבים בכל סופר 
הקצב שלי תמיד מתקן אותי ואומר "היי חבוב הנתח הזה נקרא : אונגלה" - נתח עשיר מאוד בטעמים. חשוב מאד להקפיד על זמן הכנה קצר עד מידת צליה מדיום בלבד!!!!, כי נתח הקצבים  מתייבש בקלות ואז לא תהנו לאכול אותו.. 

רוצים ליישן בשר לבד? אין בעיה המקרר הפרטי שלכם יעשה את עבודה נאמנה. כל מה שאתם צריכים הוא להזמין את הנתח  שבוע עד שבועיים לפני שאתם רוצים לאכול אותו, ולבקש מהקצב לארוז לכם אותו בוואקום. הניחו את הנתח במקום הקריר ביותר (במקרר בלבד) , זהו אתם יכולים לעזוב את נתח הקצבים עד ליום אכילתו. בבוקרו של אותו יום פתחו את שקית הוואקום של נתח הקצבים. לפני הצלייה השאירו את נתח הקצבים בחוץ לפחות שעתיים לפני הצלייה על המנגל עד שיגיע לטמפרטורת החדר, ואז לצלות אותו על גריל או על הפלנצ'ה.



--> מצרכים:
1 רולדת נתח קצבים מיושן לפחות שבוע ימים ומנוקה היטב.
פלפל שחור
מלח ים
2 כפות שמן
4 ענפי טימין
3 ענפי רוזמרין
4 עלי מרווה
5 עלי זעתר טרי או יבש
8 יח' קונפי שום
-->

אופן ההכנה:

לקצוץ את כל המרכיבים ללא השום.
למרוח בתיבול הקצוץ את נתח הקצבים מכל הצדדים ולתת לנתח לנוח חצי שעה עם התיבול.

יש 2 אופציות לצליית הנתח או על המנגל או על הפלנצ'ה.

מנגל: לא יותר 3- 2 דקות מכל צד זהו..
אם לא נתח הקצבים מתייבש ואינו טעים.

פלנצ'ה: יש לחמם את הפלנצ'ה על הגז טוב טוב למרוח מעט שמן ברגע שעולה עשן מהפלנצ'ה היא מוכנה.
2-3 דק' מכל צד והנתח מוכן.
בתאבון.

מתכוני בשר | מבחר מתכונים | מתכוני עוף ובשר | חדש מתכונים כשרים לראש השנה
מתכוני פילה | מתכונים בשרים וכשרים לראש השנה ולחגים | מתכון מושלם לערב פסח.
מחפש מתכוני בשר לערב פסח? .

‏אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...