תבלינים


מחפש תבלינים מיוחדים? הסברים על תבלינים מיוחדים עכשיו באתר מאסטר שף בשר
תבלינים-  הנם תוסף למזון לצורך טעמים, ריחות וכמובן להעשרת טעם באוכל.
תבלינים מיוצרים מצמחי תבלין דרך טחינה,כתישה ובישול.
לראשונה השתמשו בתבלינים למרפא בעיקר. בחלוף הזמן תבליני מרפא הפכו למעשירי טעם וריח במתכונים רבים.
בעולם כיום יש יותר מ 150 סוגי תבלין. במטבח הישראלי משתמשים ברוב סוגי התבלינים.  "קיבוץ הגלויות" ממנו הגיעו הסבים ,הסבתות וההורים שלנו הביא עימו מבחר עצום של תבלינים שונים ומגוונים.
בבלוג בשר נלמד היום על רוב התבלינים הנמצאים בשוק הישראלי.
אילו תבלינים מתאימים לבשר? כל המידע על תבלינים להכנת קדרות בשר, תבשילי בשר ועוד..
באתר מאסטר שף בשר ורק בשר ניתן למצוא מרכיבים לתבלינים איכותיים לבשר















פפריקה מעושנת - מעניקה טעם מעושן ועדין. פפריקה מעושנת מעשירה  תבשילי דגים, קדרות בשר, גולש הונגרי,לקבלת רוטב סמיך הוסיפו פפריקה מעושנת ,היא כבר תעשה את העבודה.

שום מעושן - הינו שום גבישי עם מעט שמן אשר יובש ועושן. מתאים לבישול בשר,דגים ומאפים מלוחים.

פילדלפיה - השם לתבלין הפילדלפיה מגיע מניו אורלינס. העיר שמשלבת אנשים מכל העולם  -יש הטוענים שתבלין הפילדלפיה הינו עשבי תיבול עם מעט סוכר שמופק מפירות יבשים.  אך לצערנו התערובת הינה סודית כמעט
כמו "ראס אל חנות" ממש ככה, ואם נתעמק יותר במראה ,המרקם והריח אז לתבלין הפילדלפיה יש ריח ארומטי חזק ביותר,טעם מתקתק אבל מעט פיקנטי.
מנות מומלצות לתבלין פילדלפיה הנם: כריך עוף בציפוי תבלין פילדלפיה | תפוחי אדמה בתערובת פילדלפיה פיקנטית | כל סוגי המוקפצים ועוד..

תערובת תיבול בלאדי - תערובת תיבול בלאדי - המורכבת מעלי אזוב ( האזוב הנו המרכיב העיקרי של תבלין הזעתר הידוע במזרח התיכון)‚ תבלין בלאדי מתאים בעיקר לגבינות רכות ומאפים מלוחים.

כוסברה עלים - כוסברה טריה שעוברת תהליך ייבוש וקיצוץ ללא כל חומר משמשר או/ו תיבול. מתאים ביותר למאפים,מרקים, בעיקר מרק תמני,בשר,תבשילי ראגו בשר וכו..

רוזמרין - תבלין רוזמרין מעולה לבישול עם בשר לדוגמא :בתבשיל בשר יש להוסיף לא יותר מ 10 מחטי רוזמרין, תבלין הרוזמרין הינו תבלין דומננטי מאוד.  עוזר לזרימת הדם, נסו לשתות חליטת תה רוזמרין מומלץ מאוד.

אורגנו - אורגנו הינו תבלין עשיר בטעמים וריחות. אין שף מתחיל או סתם חובב בישול בכל העולם שאינו מכיר את האורגנו. האמת אני מוסיף אורגנו כמעט לכל מנה,תאמינו או לא אפילו למתכוני אסאדו | מתכוני בצק לפיצות |
רוטב פיצה עם אורגנו מעשיר את הרוטב |  מתכוני לזניות ופשטידות‚ פסטה‚ רטבים ועוד.

טרגון - תבלין הטרגון משמש לתיבול קדרות בשר ודגים.  במטבחים באירופה הטרגון משמש גם לתיבול סלטים,מרקים,קציצות בשר וקציצות דגים. במהלך הבישול הרגון מוציא מעט מלח מתוך הצמח עצמו ,ולכן ניתן לוותר על
מלח במנות המשלבות טרגון - מומלץ מאוד.

זנגביל - הזנגביל שימש בתחילת דרכו כתורפת סבתא לכאבי בטן לאנשי המזרח הרחוק. היום ניתן למצוא בכל המטבחים את שורש הזנגביל מהמטבח ההודי דרך המטבח התמני,אירופה וארצות הברית.
בשורש הזנגביל ניתן להשתמש במגוון צורת : זנגביל טרי,זנגביל מיובש ושמן זנגביל.

אניס - כוכב אניס או גרגרי אניס  מגיעים אלינו מאגן הים התיכון ממש כאן אצלנו ובדרום מערב אסיה.מומלץ מאוד לאכול  לאחר ארוחה כבדה. ניתן לתבל מתכוני בשר,מאפים מתוקים ולחמים.

אגוז מוסקט - אגוז מוסקט - אופן השימוש: המוסקט הטחון משמש לתיבול בשר‚ בעיקר קציצות‚ מומלץ להוסיפו למרקים כתומים ותפוחי אדמה אפויים

שום פרסי - אין פרסי שלא יודע או מכיר את הריח החזק והחריף של השום הפרסי. השום הפרסי מתאים לתיבול קדרות בשר,תבשילי דגים,מתכוני חורף, מרקים ועוד.

קינמון - לקינמון טעם דומננטי וריח ארומטי מדהים. יש להשתמש בו בעדינות , מקל קינמון ואבקת קינמון משמשות  לתיבול עוגות, קינוחים, במדינות המזרח משתמשים בו גם לממתקים אך הוא משמש גם לתיבול בשר.

זעפרן - חוטי הזעפרין משמשים מטבחים מכל העולם. ניתן להוסיף את הזעפרן לתבשילי בשר,מתכוני דגים,מרקים וריזוטו. יש להוסיף 2-3 חוטי זעפרן למים פושרים ולאחר מס'  דקות להוסיף לתבשיל הרצוי.
 מוצאו של הזעפרן הינו בהודו (קשמיר). מחירו של הזערפן יקר בכל העולם (גרם אחד של זעפרן הינו כ -10$). מומלץ להכנת ריזוטו איטלקי ומאכלים מהמטבח הפרסי.

בהרט - תערובת תבלינים  מדהימה המגיעה מהמטבח הערבי/ישראלי, אך לא רק, היום ניתן למצוא בכל המטבחים המערבים שילובים של בהרט באוכל.
מרכיבי הבהרט הינם: ציפורן,קינמון,פלפל אנגלי,פלפל שחור, אגוז מוסקט,הל כמון וכוסברה. במטבחים רבים יש שינוי בתערובות אך זה הבסיס החזק של הבהרט.
תבלין הבהרט משמש לתיבול עוף,בשר, קובה, לחמין המרוקאי ולחמין העיראקי.

גראם מסאלה- תערובת תבלינים יבשים ,מהמטבח ההודי (דומה בהרכב שלו ל"ראס אל חנות" המרוקאי) יש המון הרכבים שונים לגארם מאסלה אך הבסיס זהה כמעט בכל המטבחים
כורכום,הל,ירוק או שחור,זרגי כוסברה טחונים, קליפת קינמון, ציפורן,זרעי כמון,פלפל שחור,אגוז מוסקט,עלי דפנה,זרעי חרדל וזעפרן. תבלין הגארם מסאלה משמש לתיבול עופות,דגים,מוקפצים עם חלב קוקוס ודגים.

הל - הל הנו ממשפחת הזנגביל, משמש בעיקר לתיבול קפה ולבישול קדרות בשר, מוקפצים ומאכלים מהמטבח ההודי. מקורו של ההל בדרום הודו וסרי לנקה.

חילבה - תבלין החילבה נמצא בתערובות הקארי ההודית. במטבח ההודי משתמשים המון בתבלין החילבה. אצלנו בארץ התמנים מוסיפים אותו למרק התימני לאחר שהושרה מס' שעות במים ואז נטחן.
תבלין החילבה הינו פקנטי מאוד וארומטי.

קימל - תבלין הקימל משמש כיום לתיבול בשר,מאפים,מרקים וגבינות בכל המטבחים בעולם.

כורכום - כורכום הנו ממשפחת הזנגביל. הוא מופק משורש הצמח והנו בעל טעם עדין וצבע זהוב מרהיב. הכורכום מהווה מרכיב חשוב בתערובת המסאלה ההודי.
תבשילי דגים,קדרות בשר ותפוחי אדמה ישמחו לקבל מנת כורכום נדיבה.

אריסה- הריסה או אריסה הינו רוטב המבוסס על פלפלים אדומים, לרוב מיובשים עם שמן זית ותבלינים נוספים.
תבלין אריסה/הריסה הינה רוטב תוניסאי מסורתי וחריף. רוטב אריסה/הריסה מתאים לתבשילי בשר,מרקים וכמובן לדג
חריף של יום שישי.

פלפלצ'ומה- תערובת מהמטבח הטריפוליטאי דומה בטעמה לאריסה התונסאית אבל מעט שונה. מרכיבי הפלפלצ'ומה הינם:
פפריקה מרוקאית חריפה או מתוקה,שום כתוש,מים,קימל,לימון,מלח ופלפלים חריפים. כותשים את הכל יחד ומקבלים
תערובת מצוינת לתיבול דג חריף מרוקאי, תבלין לסנדוויץ' תונסאי ועוד..
פלפל ושום =פלפלצ'ומה.

תמרינדי- הינו עף ממשפחת הקטניות. מקור תבלין התמרינדי מאפריקה,סודן והודו.
תבלין התמרינדי נפוץ ביותר במוקפצים תאילנדים (פאד תאי) בארה"ב משתמשים עם תבלין תמרינדי לרוטב ווסטרשייר.
בהודו תבלין התמרינדי משמש לממתקים וחטיפים.
בפילפינים ישנם רופאים אשר משתמשים בצמח התמרינדי להילחם במחלת המלריה.

פולי טונקה- שימו לב, דבר ראשון צמח פולי הטונקה רעילים!! בארה"ב הם נאסרו לשימוש מכיוון שזרע הטונקה מכיל חומר רעיל. לכן במקרים בהם משתמשים בפולי הטונקה יש להוסיף כ-1/2 ס"מ לבישול קינוחים.
ריח הטונקה מזכיר וניל,שקדים וציפורן.
מדינות בו פולי הטונקה נפוצים מאוד הנם: גיאנה,ונצואלה וניגריה.



מקווים שהמידע עזר לכם. עכשיו הגיע הזמן לבשל
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...