יום רביעי, 5 באוקטובר 2011

מתכון שפונדרה אסאדו | מתכון ראגו שפונדרה בסיר קרמי

תבשיל ראגו שפונדרה לאחר 4 שעות בישול
תבשיל ראגו אסאדו |  ראגו שפונדרה | קשתית | מתכון בשר מושלם | מתכונים כשרים.

אז נכון יש לי לפחות 3 מתכוני אסאדו באתר.
אבל את המתכון הזה עוד לא יצא לי לכתוב, כי זו הפעם הראשונה שאני מכין מתכון אסאדו בסיר קרמי.
מתכון אסאדו מתאים ביותר כתבשיל קדרה חורפית. אך תמיד אשמח לקבל תבשיל שפונדרה איכותי גם בימי הקיץ.
 מתכון שפונדרה פשוט ומהיר, זורקים לסיר את כל המרכיבים מטגנים על הגז את מעט הירקות,מכינים רוטב מיוחד ועשיר בטעמים ,וקדימה לתנור.
הריח בבית פשוט משגע.
מכיוון שבשר השפונדרה רך ונימוח לאחר כ- 4 שעות בישול , נקרא צורת הבישול הזו גם כתבשיל ראגו.
היום נלמד גם להכין סנדבי'ץ שפונדרה מיוחד.
חכו חכו... אתם תהנו מכל ביס של מתכון השפונדרה הזה.
מתכון שפונדרה איכותי לתבשיל ביום שישי וערבי חג.
סנדבי'ץ אסאדו איכותי לארוחה זריזה וטעימה.
תבשיל ראגו שפונדרה | אסאדו

מצרכים:
רוטב לתבשיל שפונדרה | אסאדו
שלב א'
2 קילו בשר שפונדרה\קשתית פרוס עם העצם.
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום קצוצים
1 גבעול סלרי קצוץ לקוביות
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
ציר ירקות - למתכון ציר ירקות או בשר לחצו כאן


שלב ב'
רוטב לתבשיל השפונדרה
1 כוס יין אדום איכותי
4 עגבניות, קלופות חתוכות לקוביות (כולל המיץ)
1/2 כף חרדל דיז'ון
1 כף טימין יבש
1 כף אורגנו יבש
1 כף רוזמרין יבש או טרי
2 עלי דפנה
1 כף רסק עגבניות
פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט {אופציונלית}

אופן ההכנה:
תבשיל שפונדרה לאחר 4 שעות בישול

יוצקים 2 כפות שמן זית לסיר, מוסיפים את הבצל ,גזר,שום וסלרי.
מבשלים ומערבבים מידי פעם, עד שהירקות מעט רכים  {4דקות}.
מוצאים את הירקות לקערה,וממשיכים לצליית הבשר. סוגרים את בשר השפונדרה כ-4 דק' מכל צד.
מחזירים את הירקות המבושלים לסיר.
לתוך הסיר מכניסים את רוטב הבשר שהכנו מראש, מוסיפים ציר ירקות עד כיסוי הבשר.
מבשלים על הגז עד לרתיחה, ומכניסים לתנור לכ- 4 שעות על חום של 180 - 200 מעלות.
מבשלים בתנור עד ריכוך הבשר,או עד פירוק הבשר מהעצם ללא מאמץ.
תבחרו  אתם איך לאכול את המתכון המושלם.

1. דרך אחת הינה: תבשיל שפונדרה קשתית או תבשיל ראגו יהיו שמחות לקבל תחתית של פירה או אורז לבן.
מעל הפירה יש למזוג כמות יפה של תבשיל השפונדרה כולל הרוטב.

שווארמה מבשר שפונדרה | שווארמה איכותית
2. דרך נוספת הינה: כשווארמה,כן כן שווארמה.
עשו לעצמכם פיתה עם תוספות כרצונכם כגון :חומוס וכו..
מוציאים מהתנור מעבירים את הבשר לקרש חיתוך ומקררים מעט את הבשר.
מפרקים את הבשר מהעצם ומפרידים מעט את נתחי הבשר. מכניסים לפיתה הוסיפו תוספות כרצונכם ובתאבון.

מתכונים | מתכוני בשר | מתכון ראגו שפונדרה ומתכונים נוספים | מאסטר שף בשר

2 comments:

  1. איך מכינים את הרוטב ?כל החומרים בסיר הרתחה ובישול על אש נמוכה?כמה זמן?

    השבמחק
  2. היי.
    צודק שכחתי לרשום את זמן הבישול
    כ-שעה וחצי בישול על על נמוכה.
    בתאבון

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...