יום שני, 7 בנובמבר 2011

נתח אנטריקוט מיושן -הסבר מפורט על אנטריקוט מיושן

נתח אנטריקוט מיושן
     
סטייק אנטריקוט 500 גרם
אנטריקוט הינו הנתח הטעים, הרך, העסיסי והמשובח ביותר. 
המילה אנטריקוט מגיע מהשפה הצרפתית ופירושה "בין הצלעות" Antrikot נתח האנטריקוט נלקח מאזור שבין צלעות הבקר.
בעברית נתח האנטריקוט נקרא גם "ורד הצלע", שם נוסף לאנטריקוט הוא "פריים ריב".
נתח האנטריקוט רך מכיוון שחלק זה אינו פעיל בזמן תנועת הפרה ולכן נתח האנטריקוט עסיסי ומשובח.
לפרה אחת יש 2 אנטריקוטים. הדבר נכון גם לגבי נתח הסינטה ונתח הפילה. דרך אגב זו הסיבה שמחיר הנתחים הללו יקרים במיוחד ביחס לשאר חלקי הפרה.
נתח האנטריקוט הינו נתח עם אחוזי שומן גבוהים, אחוזי השומן מגיעים לפעמים בין 30% - 20%  ככל שיש אחוז שומן גבוה באנטריקוט כך הוא נחשב לעסיס ורך. מצד שני נתח האנטריקוט בריא פחות מחלקים אחרים,אך טעמו נפלא.
בזמן צליית נתח האנטריקוט רוב השומן נמס והוא זה שמעניק את טעמו המיוחד של האנטריקוט.

למתכון רוסטביף אנטריקוט לחצו כאן
למתכוני אנטריקוט לחצו כאן.

השאלה החוזרת הינה "מה המשקל הכדאי לנתח אנטריקוט על הגריל"?
אני ממליץ על נתחי אנטריקוט במשקל שנע בין 450-250 גרם לסטייק.
בקצביות רבות ניתן למצוא נתחי אנטריקוט עם עצם במשקל  500 גרם ויותר.
 מהי הדרך הטובה לצליית אנטריקוט על המנגל?

מה אמרים המומחים על בשר אנטריקוט וצלייתו:
אנטריקוט על הגריל או בשמו העברי "ורד הצלע" הינו אחד הנתחים הטובים ביותר לצלייה על הגריל.
המון אנשים מכינים מרינדה/משרה לתיבול נתח האנטריקוט וזה בסדר וגם רצוי.
אני מעדיף את נתח האנטריקוט שלי נקי, בתיבול של פלפל שחור גרוס ולפני הוצאת הנתח מהאש לפזר מלח גס.
מידת הצלייה הטובה ביותר לנתח האנטריקוט הינו:  (MEDIUM) - הצלייה הבטוחה לסטייק רך, עסיסי וטעים.

לכתבה המלאה על זמן ומידות צלייה לחצו כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...