יום שני, 7 בנובמבר 2011

נתח פילה טרי/מיושן - הסבר מפורט על נתח הפילה

נתח פילה טרי | מתכוני בשר | אוכל טוב


נתחיל בהסבר קצר על בשר טרי: אולי תתפלאו אבל נתח פילה טרי הינו בשר שיכול לשבת במקררים כשבועים לאחר השחיטה.
כדי להביא את נתח הפילה למצבו הטוב ביותר לאכילה הנתח עובר יישון בתנאים הבאים: נתח הפילה מיושן במקררים  לפחות 5 ימים בטמפרטורה שונה,לאחר 5-7 ימים נתח הפילה עסיסי והבשר טעים טרי ורך.
במידה ולא ניישן את הבשר, כל שרירי הבשר נתפסים והבשר קשה מאוד ולא טעים.
כאשר אתם קונים נתח פילה לצלייה על הגריל לא לשכוח לקנות פילה מיושן בלבד.

נתח הפילה נחתך משריר שאינו מופעל במהלך תנועת הבקר. נתח הפילה הינו קטן ביחס לשאר החלקים והאמת ובצדק הוא נחשב לנתח היקר ביותר.
אחוזי השומן בנתח הפילה הינו נמוך מאוד ביחס לכל נתח בשר אחר. הפילה כולל כ 7% שומן ולפעמים גם פחות.
המון אנשים  אוהבים את נתח הפילה בגלל אחוזי השומן הנמוכים ומכיוון שהינו נתח בריא מאוד.

בכדי ליהנות מנתח פילה עסיסי וטעים, אל תצלו את נתח הפילה זמן רב על הגריל.
מידת עשייה MEDIUM הינה המידה הטובה ביותר להנאה מנתח הפילה על הגריל.
בבית ניתן להכין את נתח הפילה במידת  MEDIUM   ע"י צלייה על פלנצ'ה או מחבט פסים 2 דק' מכל צד,
לאחר מכן להעביר את הנתח לתנור לחום בינוני כ- 180 מעלות ל10 דק' בלבד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...