יום ראשון, 19 במאי 2013

מתכון עוף לשבת, מתכון מיוחד לעוף

מתכון עוף עם תפוחי אדמה, קצת אחר....
אחרי שבוע של גבינות. כשכל הפייסבוק והאינטרנט היה מלא במתכוני גבינות...
הגיע הזמן לחזור למתכונים שאני באמת אוהב... בשר.
מתכוני בשר ומתכוני מסעדות
אז יום שישי הגיע ואחרי שאני ,אישתי והילד אירחנו המון חברים טובים עם קישים,פיצות,לזניות ומה לא....
הגיע הזמן להכין ליום שישי בערב, מתכון לעוף בגריל עם תפוחי אדמה. זו אולי המנה הכי בסיסית שיש.
אבל אפשר לשדרג את המנה הזו למנה מושלמת,טעימה ומפתיעה...
אז קדימה למתכון...


מצרכים:
4 שוקיים
4 כרעיים
5 יח' תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
4 יח' בטטה חתוכים לרבעים
15 פרחי כרובית -לאחר בישול של 4 דקות במים רותחים
1 ראש שום
6 ענפי טימין טריים
מלח גס
פלפל גרוס
2 כפות גרגירי כוסברה
1/2 כף גרגירי כמון
1/2 כף פפריקה אדומה
5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
לנקות את העוף,כבר לא צריך להגיד נכון!? ברור שכן
את גרגירי הכוסברה והכמון מפצחים מעט בעזרת היד. כך תהיו בטוחים שהטעם יכניס לעוף ולתפוחי האדמה.
מכניסים את כל התבלינים כולל השמן לקערה. אך ללא המלח גס והפלפל.
מערבבים מעט. לאחר שמסדרים את העוף ותפוחי האדמה בתבנית. שופכים את כל התערובת על העוף,תפוחי האדמה והכרובית.
מוסיפים את המלח גס ,הפלפל שחור וענפי הטימין. מוסיפים את השום לאחר שחתכנו אותו לחצי
מכסים את התבנית בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל50 דקות.
מוציאים את נייר הכסף וצולים עוד כ-30 דקות. על חום של 160 מעלות.
זהו.
מתכון פשוט לעוף עם תפוחי אדמה בתנור.
קדימה בשר.
למתכונים נוספים של שף בשר, ניתן למצוא באתר המתכונים הגדול ברשת. picrest.co.il




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...