שנים שאני מחכה למתכון הזה מסבתא שלי (שתחייה עד 120)
איחרתי כמובן בחצי שעה היא נזפה בי כמו סבתא פולניה, אבל זה נגמר בנשיקה ויאלללה לעבודה.
1 קילו בשר בקר
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/3 חבילת כוסברה
1 בצל בינוני
מלח
פלפל
כף כמון
1/2 כף פפריקה אדומה
למתכונים נוספים שלי ניתן למצוא באתר picrest.co.il
אתר מדהים שמאגד את כל המתכונים ברשת במקום אחד!
מתכוני בשר | מבחר מתכונים | מתכוני עוף ובשר | חדש מתכונים כשרים לראש השנה | מחפש מתכון לפסח? |מתכוני מאסטר שף בשר מתאימים לערב פסח | קציצות לערב פסח
כל פעם יש לה את אותו משפט: "כפרה עלייך יא אבני איך אני אתן לך את המתכון אני אין לי כמויות".
החלטתי שזהו יום שישי אני אצלה ונעשה שלב שלב עד שנדע את כל הכמויות.
טוב סבתא לא שמחה על הרעיון, אבל היא שכחה שהנכד שלה מטורף על בישול ובעיקר על הקציצות שלה.
רק שאני שכחתי שסבתא שלי מבשלת בשעות קצת הזויות.
מההה??!!!, סבתא יש מכבי יום חמישי אני בהיכל עד 00:30 לפחות!!
"אז אל תבוא ,אין קציצות". טוב סבבה אני יגיע בזמן.
מצרכים:
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/3 חבילת כוסברה
1 בצל בינוני
מלח
פלפל
כף כמון
1/2 כף פפריקה אדומה
1/2 כפית פפריקה חריפה
½ 2 כפות של "ראס אל חנות" ,זה הסוד הגדול של קציצות מרוקאיות
לערבב הכל ביחד את כל הבשר והתבלינים ככל שתערבבו הרבה כך הקציצות יצאו עסיסיות ורכות, לטעום ובמידה וחסר תבלינים יש להוסיף.להכין קציצות בגודל בינוני מינוס, קטנות אך לא פיצפוניות ולטגן. לא לטגן הרבה זמן ממש טיגון קצר רק לסגור מעט את הקציצה וזהו יאללה הולכים לרוטב.
חומרים לתבשיל:
5 עגבניות בשלות
2 בצלים לחתוך לקוביות
4 שיני שום
3 קופסאות רסק עגבניות קטנות
½ 1 כפות סוכר
½ 1 כף ראס אל חנות (במידה ואין ניתן להשתמש בחוואיג' )
½1 כפות כמון
1 כף פפריקה חריפה
1 כף פפריקה אדומה עם מעט שמן בערך 1/3 כוס
½ חבילה פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מתבלים את הרוטב עם כל התבלינים ואז מוסיפים את הקציצות,
מוסיפים מים שיגיעו לגובה כחצי סיר שיספיק לכיסוי הקציצות. להרתיח להנמיך,ולבשל עוד 30דקות
ניתן להגיש עם קוסקוס או אורז לבן
בתאבון.
נ.ב
אני וסבתא סיימנו את הבישול תוך שעתיים בערך בשעה 08:30 "ואז הגיעה הפצצה של סבתא"
"יאלללה כפרה עלייך שב לאכול!"
מה לאכול סבתא 08:30 בבוקר???
סבתא ישר הטיחה בי :"אז למי עשיתי את זה?? יאללה יא אבני שב שב לאכול
לפני שאני זורקת לך את הדפים האלו של המתכון"
והאמת סבתא צדקה היה שווה לאכול את הקציצות שלה אפילו בשעת כוס הקפה שלי.
למתכונים נוספים שלי ניתן למצוא באתר picrest.co.il
אתר מדהים שמאגד את כל המתכונים ברשת במקום אחד!
מתכוני בשר | מבחר מתכונים | מתכוני עוף ובשר | חדש מתכונים כשרים לראש השנה | מחפש מתכון לפסח? |מתכוני מאסטר שף בשר מתאימים לערב פסח | קציצות לערב פסח
מתכון מעולה הכנתי לשבת. האמת שהכנתי את המתכון רק בגלל התמונות שווה ביותר.
השבמחקהקציצות יצאו קשות למה
מחקשים לב!! לא ללוש את הבשר!! אלא להכניס אוויר כמו בקיפול של קצפת. כן כן בדיוק כך. כל עוד תכניס אוויר לקציצות, הם יצאו פריכות וטעימות. בוודאות.
מחקאם בכל זאת יצא לך קשה. אתה יכול לשרוף חצילים על האש ולהכניס פנימה את ליבת החציל. לא אוהב חציל? אין בעיה 4 כפות מים ומיץ מעגבנייה אחת תעשה את הקציצה פריכה מאוד. בתאבון
תוסיף עוד בצל או אפילו 2. זה ממש מרכך את הקציצות. אני לכמות כזאת של בשר משתמשת ב4 בצלים
מחקאיזו סבתא חמודה, מזכירה לי את הסבתא העיראקית שלי... :)
השבמחקאני חייבת לציין שזה המתכון הטוב ביותר לקציצות מרוקאיות!!!
השבמחקמקסים מקסים......
בהחלט מתכון מדהים ! הכי חשוב שבעלי אהב :)
מחקאני מת להכין.. וכבר קניתי את כל החומרים.. לפני שאני מתחיל שאלה - הכמויות של התבלינים נראות לי קצת מוגזמות.. יכול להיות שהתכוונת לרשום כפית ורשמת כף?
השבמחקהיי,
מחקהכמויות מדויקות. אולי נראה לך מוגזם, אבל אל דאגה אכן זה כף ולא כפית, הבשר חייב תיבול והרבה.
בהצלחה ואל תשכח לתת דיווח...
נראה מוזר כמות הכמון
השבמחקאל דאגה זה יוצא טעים מאוד. הכמון לא משתלט על הטעם.
מחקהתבלין ראס אל חנות מעדן אותו.
ואל תשכח סבתות לא טועות אף פעם.חחח
טוב נראה השבת,דיווח בשבוע הבא.
מחקלא מצאתי את הראס אל חנות אז אני אשתמש בתבלין לקציצות
מחקהיה טעים מאוד רק מומלץ לא להגזים בכמון
מחקנראה מעולה.. בתור אחת שמגעגעת לקציצות של סבתא.. רק שאלה אחת..
השבמחקבלי ביצה? פירורי לחם? משהו בסגנון?
היי
מחקבלי בלי בלי......
לדעתי כל התוספות הורסות את מרקם הקציצות.
אל דאגה הקציצה לא תתפרק לך. הן יצאו מדהימות וטעימות להפליא.
מאסטר שף בשר
שלום רציתי לדעת אם אני רוצה להכין חצי קילו בשר אז להשתמש בחצי מהכמות של כל דבר?תודה
השבמחקשלום רציתי לשאול אם אני מכינה חצי קילו בשר היחס של התבלינים גם חצי מכל דבר נכון?וגם לרוטב גם חצי?תודה מראש
השבמחקכמה שאלות יש פה? הבחור בדיוק כמוכם לא יודע מי נגד מי על השאלות רק הסבתא תוכל להשיב הוא רק שאל אותה איך מכינים יש מתכון נראה ברור לחלוטין ונראה טעים
מחקמתכון מעולה תודה.
השבמחקמזמן רציתי לעשות כזה מתכון וזה בהחלט השתלם!
כמות התיבול נכונה!זה אוכל מרוקאי, וזה מה שמבדיל בין קציצות מרוקאיות לקציצות רגילות שטעם הבשר דומיננתי יותר.
אוכל הודי הרבה יותר מתובל מזה...
כל הכבוד נהנתי מכל ביס!
ואגב אפשר גם לטגן את הקציצות יותר ולאכול ככה הם פשוט מעולים!!!
שאלה אחת לפני שאני רץ להכין... מה עושים עם העגבניות? קוצצים, חותכים לקוביות או מגררים?
השבמחקלא משנה, איך שבא לך! העיקר שיהיה רוטב סמיך וטעים
מחקמתי מוסיפים את הפטרוזיליה?
השבמחקבזמן הכנת הקציצות מכניסים את הפטרוזיליה
מחקהתכוונתי לפטרוזיליה שברוטב
מחקלאחר הכנסת הקציצות מוסיפים את הפטרוזיליה לרוטב.
מחקהיי,
השבמחקיצא מאוד טעים, אבל טיפה יבש ולא מספיק רך.
מה פספסתי ? ניסיתי לערבב די הרבה את תערובת הבשר...
תודה רבה וגמר חתימה טובה
פוסט מקסים! ויופי של קציצות :)
השבמחקבס"ד
השבמחקהיי,
נשמע טעים, רק מה - בעלי אשכנזי ואם אני מכניסה יותר מחצי כפית של ראס-אל-חנות ועוד מוסיפה לזה כמון - ישר הוא חוטף צרבת, סחרחורת ומה לא חחחחחחחחח אני ממליצה לגרד בפנים שורש סלרי ולגיוון אפשר גם שומן כבש... מעדן!!!
מועדים לשמחה - ובתיאבון! ;-)
לפי דעתי צריך להוסיף חלה רטובה או כיצד פירורי לחם אחרת יוצא יבש, אני מוסיפה שמן וכיצד מים ויוצאים רכות חבל על הזמן ,
השבמחקפשוט מעולה!!!
השבמחקכמעט התפתתי להוסיף ביצה ופירורי לחם כמו שאני רגילה - ומהיום זה לא נכנס לי לתערובת קציצות לעולם!
מעולם לא יצאו לי קציצות במרקם כזה, תודה!
מתכון מושלםםםם כולם טרפו את הקציצות האלהה ! :D תודה!!
השבמחקמתכון כל כך פשוט וטעים... המשפחה חיסלה את הקציצות
השבמחקבפעם הראשונה לא הוספתי לחם לקציצות והן יצאו פשוט מעולותתתתתתת.... לא האמנתי שאפשר להכין ללא לחם או סודה לשתייה. כל הכבוד אתר ממכר עם אוכל ממכר. פנינה
השבמחקמדהים!!! הכנתי ואכלתי קציצות רבות אך אלה עולות על כולנה
השבמחקאני הכנתי יצא טעים!
השבמחקהיי הכנתי וקצת הסתבכתי אבל הטעם נהדר הקציצות יצאו מעולות רק ברוטב נתקעתי יצא לי מימי מדי ורשום שזה צריך לצאת סמיך ובכל זאת לאחר חצי שעה כמו שכתוב נשאר לי מים מה ניתן לעשות ובקשר למכסה משאירים על הסיר או סיר פתוח אשמח לתשובה תודה ושבת קסומה נעימה והכי חשוב טעימה
השבמחקמבשלים עם מכסה סגור או פתוח ולמה נשאר לי הרבה רוטב?
השבמחקגירדתי ראש כרפס הוספתי ביצה וגירדתי תפוח אדמה ויצא מדהיםםםם
השבמחקהכנתי את המתכון..
השבמחקאת האמת? דומה מאוד למתכון של סבתא שלי.. ממש טעים!!
אם רוצים קציצות רכות אז צריך להוסיף פירורי לחם או קמח מצה וגם ביצה אחת וכל שאר המתכון כרגיל בהצלחה
השבמחקביצה לא מוסיפה "רכות" לקציצות, אלא משמשת ל"קשירת" התערובת בכדי שהקציצות לא יתפוררו.
מחק1/3 עד 1/2 כוס מי סודה ייתנו לך מסה יותר אוורירית
מתכון מצויין!
השבמחקפשוט תענוג!
מתכון מעולה ,
השבמחקתודה רבה
מעולה!!!!!
השבמחקהכנתי היום לסעודה של פורים. טעים מאוד מאוד. כולם נהנו.מתכון מוצלח מאוד שינוסה עוד פעם.
השבמחקמתכון מנצח!!
השבמחקתודה רבה
כולנו ליקקנו את האצבעות... בעלי לא מוכן לשמוע על שום קציצות אחרות
השבמחק