יום שלישי, 14 ביוני 2011

מתכון פרגיות בנוסח קייג'ון על מצע אורז תאילנדי

כמה פעמיים יצא לכם לאכול במסעדה אסיאתית פרגיות בתיבול קייג'ון על מצע אורז תאילנדי?
אני בטוח שהרבה.
היום החלטתי לחשוף מתכון מעולה מהמטבח האסייאתי,
האמת זה אולי אחד המתכונים הפשוטים והטעימים ביותר.
מה זה פרגית בנוסח קיי'גון? -
קייג'ון היא תערובת תבלינים מדהימה וטעימה אשר מגיעה מארצות הברית מהעיירה ניו אורלינס.
תיבול קייג'ון מבוסס על כמה סוגי פלפלים .  היום ניתן לקנות תערובות מוכנות כמעט בכל סופרמרקט , אבל  בואו נודה שהכי כייף זה להכיין את התיבול לבד בבית. מתכון פרגית בנוסח קייג'ון נצלת על מחבת פסים או קרמית.בקיצור קל ופשוט,תהנו.


להכנת אורז תאילנדי.
לא נראה לי שאני צריך להסביר איך להכין אורז, אז פשוט הכינו אורז רגיל נקי ותנו לאורז להתקרר טוב טוב.
מומלץ אפילו להכין את האורז התאילנדי יום לפני הקפצתו לאחר שישב במקרר יום.

מצריכים לאורז תאילנדי:

1 ביצה טרופה
2 גזרים חתוכים לקוביות
4 שיני שום כתושות
2 גבעולי בצל ירוק כולל החלק הלבן
חצי פלפל חריף קצוץ
1/2 כוס סוייה איכותית
פלפל גרוס

אופן הכנת אורז תאילנדי:

במחבת קרמי או טפלון מקפיצים כמה שניות את השום ואת הפלפל החריף ולאחר מכן הוסיפו את קוביות הגזר
והקפיצו מס' שניות נוספות, מוסיפים ישר את הביצה הטרופה ומקשקשים את הביצה מהר מהר.
לאחר מס' שניות תקבלו חביתה מקושקשת וזה בסדר גמור
עכשיו הוסיפו את האורז והקפיצו את הכל ביחד כמה שניות, תוך כדי הקפצת האורז הוסיפו את רוטב הסוייה בהדרגה.
לסיום יש להוסיף את הבצל הירוק ופלפל גרוס מעט ושוב ערבבו כמה שניות ביחד והוסיפו בהדרגה את שאר הסוייה.

אורז תאילנדי, מנה אסיאתית מעולה
אני מבטיח לכם שיצא לכם אורז תאילנדי כמו במסעדות האסיאתיות הטובות בארץ










מתכון פרגיות בנוסח קייג'ון.

מרכיבים:

כל תבליני הקייג'ון
6-8 חתיכות פרגית או חזה עוף.
1 כף פפריקה אדומה מרוקאית
1 כף פלפל גרוס
1/3 כף פלפל ארבע עונות
1/2 כף פלפל אדום טחון (לא חריף)
1/2 כפית מלח שולחן
1 כף כמון
1/3 כף כורכום
1/3 כוס שמן זית איכותי



תערובת הקייג'ון, כל התבלינים מעורבבים יחד
 טיפ קטן- הכינו כמות גדולה של תיבול קייג'ון - תערובת התבלינים ותאחסנו בצנצנת במקום קריר.
מהתערובת הזו ניתן לתבל דגים פשוט מעדן.









אופן ההכנת פרגית קייג'ון:

בקערה עמוקה יש להוסיף את כל המרכיבים של תיבול הקייג'ון.
את כל חלקי הפרגית העבירו לקערת התבלינים ויש לעסות את נתחי הפרגית
בתבלינים כמה דק'.

נתחי פרגית בתערובת קייג'ון
 לאחר מכן הוסיפו את שמן הזית  ולמנוחה קצרה של עד כשעה.













בישול נתחי הפרגית:

במחבת טפלון ללא שמן הוסיפו את נתחי הפרגית
 עם תיבול הקייג'ון לטיגון קצר 3 דק' מכל צד.
וזהו המנה מוכנה. בתאבון

נתחי הפרגית בנוסח קייג'ון בטיגון קצר

מנה מושלמת של עוף קייג'ון על מצע אורז תאילנדי

תגובה 1:

  1. מנה מעולה הילדים ממש אהבו את התיבול.תמשיכו כך

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...