יום שני, 5 בספטמבר 2011

תבשיל אוסובוקו מתכון מושלם

תבשיל אוסובוקו| מתכון אוסבוקו לראש השנה ופסח | מתכוני בשר | מתכונים
תבשיל מושלם לארוחת חג הפסח וראש השנה.
קדרת אוסבוקו בשילוב בטטות סלרי וגזר.
תבשיל אוסובוקו לפסח



מצרכים:
 1 ק"ג בשר בקר אוסובוקו
3 בצל קצוץ דק
4 שיני שום, קצוץ
2 גזרים, חתוכים לעיגולים
4 בטטות גדולות חצויות לחצי
1 מקל סלרי, קצוצים דק
4 עגבניות, חתוכות לקוביות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות קליפת לימון, קצוץ דק
4 יח' שומר חתוך לרבעים
1/2 כוס יין אדום איכותי
1/2 כוס מים
5 כפות קמח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה אדומה
מלח
פלפל
4 שיני שום, קצוץ


אופן ההכנה:
במחבת מטגנים את הבצל, השום הגזר והסלרי עד שהם זהובים אך לא רכים ומניחים בצד.
מקמחים את הבשר במעט קמח ומטגנים כדקה מכל הצדדים.
מכניסים את הבשר ותערובת הבצל,הסלרי,הבטטה,הגזר והשומר לתוך כלי חרסינה יצוק (עמיד לתנור)
מוסיפים עגבניות,2 כפות קליפת לימון ואת כל התבלינים היבשים.
מוסיפים את היין והמים (במקום מים ניתן ורצוי להחליף לציר ירקות או בשר)
מביאים לרתיחה את כל התבשיל ומעבירים לתנור לכ -4 שעות
מתכון מאסטר שף בשר לקדרת אוסבוקו עם יין וירקות שורש

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...