יום ראשון, 18 בספטמבר 2011

מתכון ציר עוף מושלם לקראת החגים

מתכון ציר עוף  מתכון מאסטר שף בשר לציר עוף. אוכל טוב ומושלם .
אז נכון אין בעיה להשיג היום ציר עוף או ציר בשר בקר בחנויות.האמת בדרך כלל ניתן להשיג ציר עוף או בקר בטבליות של חברות שונות. אבל מה הבעיה להכין כזה בבית?!
התהילך הינו ארוך מעט אל שווה כל מאמץ ,ביחוד שאפשר לשמור במקרר עד 5 ימים ובמקפיא עד כחודש.
לקראת החגים עשו לעצמכם טובה והכינו מראש ציר עוף וציר בקר והקפיאו במקרר.

מצרכים:
1 קילו עצמות עוף - כנפיים,גרונות,עצמות גב.
2 בצלים חתוכים לרבעים.
3 גזרים חתוכים גס
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת שמיר
10 גבעולי טימין
2 שורשי סלרי חתוכים לרבעים
2 ענפי סלרי חתוכים גס
2 עלי דפנה
1 כרישה שלמה חתוכה גס
5 יח' פלפל אנגלי
2 כפיות מלח שולחן
3 ליטר מים

אופן ההכנה:
מכניסים את חלקי העוף לאחר ניקוי לסיר. מביאים לרתיחה ומוציאים את הקצף שנוצר בעקבות הרתחת העוף.
לאחר הרתחת העוף מוסיפים את כל התבלינים והירקות לסיר.
מוסיפים את 3 ליטר המים ומביאים לרתיחה של 6דק'. לאחר הרתיחה מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ-שעה וחצי, מכסים חלקית את הסיר . לאחר שעה וחצי מורידים את המכסה ומבשלים עוד כ30 דק' ללא מכסה.
מסננים את כל הירקות מצננים ומעבירים למקרר או למקפיא.
מתכון מאסטר שף בשר לציר עוף מושלם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...