יום ראשון, 21 באוקטובר 2012

100 צ׳יקוס | 100 chicos

-->


100 צ׳יקוס..


סנדביץ 100 צ׳יקוס
100 צ׳יקוס


--> אתמול סוף סוף קפצתי עם שלושה חברים למקום חדש שכולם מדברים עליו שנפתח
בלב תל אביב בצומת הרחובות אבן גבירול וקפלן - 100 צ׳יקוס.

מהרגע שנכנסו הבנו שאנחנו במקום הנכון, החל בעיצוב ודרך העובדים החייכנים
שקיבלו אותנו. כששאלנו על משמעות השם הבנו שמדובר במקום שמוכר 100!!
סוגים שונים של מיני סנדוויצ׳ים במחירים הנעים בין 7-13 שקלים לאחד.
פתרון מושלם לאנשים כמוני שאוהבים לגוון ולטעום מכמה מנות בארוחה אחת.
הלחם המוגש במקום הוא בגטינה שזה בעצם מיני מיני באגט באורך של כ-13 ס״מ
שמגיע או בקמח לבן או בקמח מלא. מי שרוצה משהו קל יכול לקנות רק צ׳יקוס
אחד לנשנוש, אבל הקטע במקום זה לקנות כמה כריכים שבעצם מרכיבים ארוחה
שלמה ומגוונת.

100 סוגי סנדוויצ'ים לבחירה

 אחרי שביקשנו המלצות קיבלנו סקירה מלאה על כל האפשרויות -
מתוקים, גבינות, ירקות, ביצים, דגים, מעדניה, עוף, פרגית, בשר וכבש.

אחרי דקת דומייה הזמנו 12 צ׳יקוס שונים: סינייה חריפה שהייתה מדהימה,
נקניקיה עם בצל קראנץ׳, אסאדו מהתנור שהיה פשוט אלוהי, שווארמה עם סחוג
ועמבה, קבב דרוזי עם טחינה ונענע, כבד קצוץ כמו בבית, פטריות ובצל
מקורמל, עוף גוואקמולה, שניצל ברוטב איולי לימון, רוסטביף ברוטב טריאקי,
קציצות בטחינה וקציצות ברוטב בוטנים. בצד הזמנו הום פרייז ברוטב
צ׳יליפיניו, טבעות בצל, קרוקטים ברוטב קוקוס בוטנים, וסלט קצוץ לחבר
הבריא... כל תוספת 7-8 שקלים בלבד.
 סנדוויץ' איכותי
100 צ׳יקוס' סנדוויץ' איכותי

לקינוח התפנקנו בצ׳יקוס המתוקים, אחד עם חלבה ושוקולד, אחד עם חמאת
בוטנים ונוטלה והשלישי היה צ׳יקוס עם הפתעה מתוקה, שאכן הייתה מפתיעה
ומשעשעת.
אני יכול להגיד שני דברים באופן מוחלט: הראשון הוא שזה אחד המקומות הכי
מיוחדים שהייתי בהם בשנים האחרונות, השני הוא שבטוח נחזור ובקרוב...
100 צ׳יקוס, אבן גבירול 20, תל אביב. 03-9479494 | http://100chicos.co.il/


-->

שעות פתיחה 100 צ׳יקוס 

100 צ׳יקוס, אבן גבירול 20, תל אביב. 03-9479494.

ראשון עד חמישי - 02:00- 10:00
שישי- עד השעה 16:00
מוצ"ש עד 02:00

המקום כשר

תוכנית חסכון:  מנחם הורביץ הגיע ל 100 צ'יקוס וטעם ממגוון הסנדווצי'ים המקוריים
100 צ'יקוס המקום הטוב ביותר לסנדוויצ'ים בתל אביב

עמית אהרנסון,מהבלוג מדבר מבהטן, עושה כבוד למסעדת 100 צ'יקוס בתל אביב.
 

יום ראשון, 7 באוקטובר 2012

קציצות בשר בקר מרוקאיות


קציצות בשר בקר מרוקאיות.

קציצות מרוקאיות טעימות ומתבלות בתבלינים מיוחדים.
לכבוד החגים,קציצות מרוקאיות ברטבים שונים.
קציצות מרוקאיות ברוטב עגבניות חריף, קציצות מרוקאיות עם קוסקוס.
קציצות מרוקאיות עם זיתים ירוקים מבושלים. 
קציצות מרוקאיות בתבשיל "חורשוף".
אז איך אתם אוהבים את הקציצה שלכם?


מצרכים:
1 ק"ג בשר טחון, צוואר עדיף
2 בצלים
1 תפוח אדמה
1 ביצה
2 כפות משיה
1/2 כוס פטרוזיליה
1/4 כפית מלח
3-4 כפות שמן
1 כף פלפל אנגלי
1 כף פלפל שחור
1 כף כורכום
1 כפית זנגוויל טחון
1 אגוז מוסקט מגורר
1 כפית קינמון


--> אופן הכנה:
בפומפיה גסה גוררים את הבצל ותפוח האדמה. מוסיפים אל תוך הקערה את הבשר הטחון.
מוסיפים את כל התבלינים, השמן,הביצה, הפטרוזיליה וכמובן המלח.

מניחים את התערובת למשך שעה במקרר, התבלינים נספגים בבשר. החלבון נקשר טוב יותר מהבשר עם כל החומרים והתבלינים (ככה אנו מבטיחים שהקציצה לא תתפרק)
יוצרים כדורים עגולים ואחר-כך משטחים.

לרוטב הקציצות:


מעט שמן בסיר שטוח על אש קטנה,להוסיף מעט כורכום,פלפל לבן,מלח וכשתי כוסות מים ולבשל על אש קטנה מס' דקות. מוסיפים את הקציצות המרוקאיות,ומבשלים כ-15-20 דקות.

ניתן להכין עם הקציצות רטבים אחרים:
רוטב עגבניות חריף, רוטב לימון עם ארטישוק  וכמובן קציצות עם קוסקוס.

מחפש  תבלינים מרוקאים? היום ניתן להשיג כמעט בכל סופרמרקט , מבחר תבלינים מרוקאים כגון:



-->
פלפלה אלחרה- פפריקה חריפה
לבזאר אלבייד- פלפל לבן טחון
לבזאר אלכחיל- פלפל שחור
לואיזה - ליפית לימונית
פליו - נענע חריפה
נענע - מנטה
ש'יבה - לענה סיחנית
עוד אלנואר -ציפורן
כירכום - כורכום
כרפס - סלרי
ז'יעתר - זע'תאר
זלזאן – שומשום
ריחאן – ריחן
משיה – וניל
קרונפל – ציפורן

איל קירפא -קינמון

זעפרן
נאפע - כמנון האניס
ראס אל חנות - ראש החנות\ תערובת של תבלינים לקציצות מרוקאיות, עשיו מכ-13 סוגי תבלינים.
איל גוז'ה - אגוז מוסקט
איל עטר'פא

סקינזבר -זנגוויל
אניס -כוכב אניס
כיזבור -כוסברה \גד
פרישאיל -פטרוזיליה
כימון - כמון
פילפלא סודנייה - פלפל אדום שלם יבש חריף
פילפלא חימרה חלואה- פלפל אדום מתוק


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...