יום שלישי, 21 ביוני 2011

מתכון שוקיים וכרעיים על הגריל


מחפש מתכון שוקיים או כרעיים על הגריל? | מתכון מעולה לילדים שאוהבים שוקיים על האש| אוכל טוב
מתכוני בשר | מבחר מתכונים | מתכוני עוף ובשר | חדש מתכונים כשרים לראש השנה
מתכוני שוקיים וכרעיים כשרים לחג | מתכון שוקיים בתנור, מתכון שוקיים מושלם לראש השנה וחגים 



המתכון הבא מתאים ביותר לילדים שלא אוהבים בשר אדום על הגריל.

שוקיים וכרעיים הם חלק מאוד מוצלח לצלייה על הגריל במיוחד לילדים.
הכרעיים מכילות קולגן והדבר מאפשר בישול וצלייה בטכניקה מהירה או קצרה כאחד.
קולגן- הינו חלבון הנמצא בגידים ובסיבי השריר.

נכון בשבילנו המבוגרים אכילת עוף על הגריל אינו המעדן האולטימטיבי
אבל לילדינו זה המתכון הטוב ביותר והבטוח להנות מהמנגל כמו המבוגרים.
מתכון מאסטר שף לילדים שאוהבים מנגל


מצרכים:

4 שוקיים
4 כרעיים
1 כף פפריקה אדומה
1 כף כמון
1/2 כפית כורכום
1 כף זרעי כוסברה או זרעי כמון
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל גרוס עבה.
1 כף שמן זית
2 כפות צ'ילי מתוק (לא חובה)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים.
מכניסים את חלקי העוף,הכרעיים והשוקיים ומניחים במרינדה כחצי שעה
לאחר מכאן מניחים על הגריל את חלקי העוף לצלייה יסודית מכל הצדדים והמנה מוכנה.
הכינו לילדים צ'יפס בתנור ללא שמן ויש לכם מתכון מושלם לכרעיים ושוקיים על הגריל.



לעוד מבחר מרינדות על הגריל/משרה לצלעות כבש
משרה /מרינדה לאנטריקוט,לחצו כאן

יום שלישי, 14 ביוני 2011

מתכון פרגיות בנוסח קייג'ון על מצע אורז תאילנדי

כמה פעמיים יצא לכם לאכול במסעדה אסיאתית פרגיות בתיבול קייג'ון על מצע אורז תאילנדי?
אני בטוח שהרבה.
היום החלטתי לחשוף מתכון מעולה מהמטבח האסייאתי,
האמת זה אולי אחד המתכונים הפשוטים והטעימים ביותר.
מה זה פרגית בנוסח קיי'גון? -
קייג'ון היא תערובת תבלינים מדהימה וטעימה אשר מגיעה מארצות הברית מהעיירה ניו אורלינס.
תיבול קייג'ון מבוסס על כמה סוגי פלפלים .  היום ניתן לקנות תערובות מוכנות כמעט בכל סופרמרקט , אבל  בואו נודה שהכי כייף זה להכיין את התיבול לבד בבית. מתכון פרגית בנוסח קייג'ון נצלת על מחבת פסים או קרמית.בקיצור קל ופשוט,תהנו.


להכנת אורז תאילנדי.
לא נראה לי שאני צריך להסביר איך להכין אורז, אז פשוט הכינו אורז רגיל נקי ותנו לאורז להתקרר טוב טוב.
מומלץ אפילו להכין את האורז התאילנדי יום לפני הקפצתו לאחר שישב במקרר יום.

מצריכים לאורז תאילנדי:

1 ביצה טרופה
2 גזרים חתוכים לקוביות
4 שיני שום כתושות
2 גבעולי בצל ירוק כולל החלק הלבן
חצי פלפל חריף קצוץ
1/2 כוס סוייה איכותית
פלפל גרוס

אופן הכנת אורז תאילנדי:

במחבת קרמי או טפלון מקפיצים כמה שניות את השום ואת הפלפל החריף ולאחר מכן הוסיפו את קוביות הגזר
והקפיצו מס' שניות נוספות, מוסיפים ישר את הביצה הטרופה ומקשקשים את הביצה מהר מהר.
לאחר מס' שניות תקבלו חביתה מקושקשת וזה בסדר גמור
עכשיו הוסיפו את האורז והקפיצו את הכל ביחד כמה שניות, תוך כדי הקפצת האורז הוסיפו את רוטב הסוייה בהדרגה.
לסיום יש להוסיף את הבצל הירוק ופלפל גרוס מעט ושוב ערבבו כמה שניות ביחד והוסיפו בהדרגה את שאר הסוייה.

אורז תאילנדי, מנה אסיאתית מעולה
אני מבטיח לכם שיצא לכם אורז תאילנדי כמו במסעדות האסיאתיות הטובות בארץ










מתכון פרגיות בנוסח קייג'ון.

מרכיבים:

כל תבליני הקייג'ון
6-8 חתיכות פרגית או חזה עוף.
1 כף פפריקה אדומה מרוקאית
1 כף פלפל גרוס
1/3 כף פלפל ארבע עונות
1/2 כף פלפל אדום טחון (לא חריף)
1/2 כפית מלח שולחן
1 כף כמון
1/3 כף כורכום
1/3 כוס שמן זית איכותי



תערובת הקייג'ון, כל התבלינים מעורבבים יחד
 טיפ קטן- הכינו כמות גדולה של תיבול קייג'ון - תערובת התבלינים ותאחסנו בצנצנת במקום קריר.
מהתערובת הזו ניתן לתבל דגים פשוט מעדן.









אופן ההכנת פרגית קייג'ון:

בקערה עמוקה יש להוסיף את כל המרכיבים של תיבול הקייג'ון.
את כל חלקי הפרגית העבירו לקערת התבלינים ויש לעסות את נתחי הפרגית
בתבלינים כמה דק'.

נתחי פרגית בתערובת קייג'ון
 לאחר מכן הוסיפו את שמן הזית  ולמנוחה קצרה של עד כשעה.













בישול נתחי הפרגית:

במחבת טפלון ללא שמן הוסיפו את נתחי הפרגית
 עם תיבול הקייג'ון לטיגון קצר 3 דק' מכל צד.
וזהו המנה מוכנה. בתאבון

נתחי הפרגית בנוסח קייג'ון בטיגון קצר

מנה מושלמת של עוף קייג'ון על מצע אורז תאילנדי

מתכון שניצל צרפתי

מחפש מתכון לשניצל צרפתי? | מתכון שניצל צרפתי אמיתי

את מתכון שניצל צרפתי ניתן למצוא כמובן בצרפת וגם באיטליה.
הרבה מסעדות בארץ קוראת למתכון הזה שניצל אסקלופ.
במקור המתכון הזה עם חמאה,אבל בגלל שהבלוג הזה הינו בלוג כשר
החלפנו את החמאה בשמן זית.

חזרתי מצרפת לפני כמה חודשיים ויצא לי לאכול את המנה הזו במסעדה מעולה כשרה!!!
מתכון שניצל צרפתי הינו מתכון שעובר מדור לדור.
אני מאוד אוהב את השניצל הצרפתי והנה המתכון.


מצרכים:

 כ 4-6 מנות:
6 יח' חזה עוף ללא העצם
2 ביצים
2 כפות חרדל דיזו'ן
1 כוס קמח
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
חופן כוסברה
פפריקה חריפה לפי הטעם
2 כף שמן זית, בתוספת

לרוטב:
1/2 מיץ לימון
1/2 כוס יין לבן טוב או שרי יבש
1/2 כוס ציר עוף
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שופכים את הקמח ומוסיפים מלח ,פלפל ופפריקה אדומה חריפה (עדיף מרוקאית)
בקערה נוספת שוברים את 2 הביצים ומוסיפים את חרדל הדיזו'ן ואת חופן הכוסברה.
את חזה העוף מעבירים לקמח מכסים את השניצל בקמח טוב טוב
ומעברים אותו לקערה עם הביצה, החרדל והכוסברה.
מחממים מחבת קרמית או טפלון מוזגים 2 כפות שמן ומכניסים את חזה העוף הצרפתי לתוך הטיגון
שימו לב: חזה עוף (שניצל) נוטה להתייבש מהר,לכן מספיק טיגון של 2 דק' מכל צד.
הוציאו את חזה העוף מהמחבת ובאותה מחבת הכניסו 1/2 מיץ לימון
1/2 כוס יין לבן טוב
1/2 כוס ציר עוף
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
עכשיו תנו לכל הרוטב להצטמצם טוב טוב ואז הכניסו חזרה את חזה העוף לעוד 2 דק' טיגון עם הרוטב
מידי פעם מזגו על חזה העוף רוטב מתוך המחבת.

ויש לכם שניצל צרפתי אמיתי!

יום חמישי, 2 ביוני 2011

מתכון צלעות כבש ים תיכוני ומקל קינמון

מקל קינמון מוסיף המון לתבשילי צלעות טלה
המתכון הבא פשוט מצויין,לחג,לשבת או סתם מתכון לאמצע השבוע.
בפעם הראשונה טעמתי את מתכון צלעות הטלה עם מקלות קינמון
במסעדה מרוקאית מעולה, כן כן אולי זו הטובה בארץ אי שם בירושלים
אז קדימה לכו שלב שלב במתכון,אתם תהנו ממנו.
מתכוני בשר | מבחר מתכונים | מתכוני עוף ובשר | חדש מתכונים כשרים לראש השנה
מתכוני צלעות טלה וכבש | מתכון צלעות כבש וטלה בתנור, מתכון מושלם לראש השנה וחגים 


מרכיבים:

6 יח' צלעות טלה
3 שן שום קצוצה
2 כפות שמן זית
1 / 2 כפית פלפל שחור
1 / 2 כפית כוסברה יבשה
קורט פפריקה חריפה
3מקלות קינמון
1 כפית עשבי תיבול - מתכון לעשבי תיבול לחצו כאן
מלח לפי הצורך

רוטב:
1 / 4 כוס ריבת תפוזים
קורט פתיתי צ 'ילי חריף
1 / 2 כפות חומץ אורז
1 כף נענע קצוצה

אופן ההכנה:

לערבב את כל המרכיבים בקערה גדולה.
להכניס את צלעות הכבש לתוך הקערה ולהשרות במרינדה כשעה.
לסגור את הבשר על מחבת פסים מכל הצדדים
ולהכניס לתנור לחום 180 מעלות לכ25 דק'.
מוצאים מהתנור ובוזקים את הרוטב על צלעות הטלה.
בתאבון.


מתכוני צלעות טלה וכבש | מתכון צלעות כבש וטלה בתנור, מתכון מושלם לראש השנה וחגים 

יום רביעי, 1 ביוני 2011

מתכונים למרינדות/ משרה נתחי בשר | דגים | ועופות למנגל


מתכונים למרינדות/ משרה נתחי בשר | דגים |  ועופות למנגל.
מחפש מתכון למרינדת בשר? | מחפש מתכון למשרה בשר או דגים?

כל מתכוני המרינדות לנתחי בשר | אנטריקוט | פילה | סינטה | חלקי עוף ודגים.


מרינדות משבחות את טעמי הבשר הנצלים על הגריל ,
נהוג להשתמש במרינדות בנתחים גדולים כגון: אנטריקוט ,נתח קצבים ופילה.
אני אישית אוהב את הבשר שלי טרי מיושן ונטורל ללא מרינדות מכיוון
שלנתחי בשר עבים  יש ריח וטעם משובחים שכל תוספת על הבשר תגרע,
למעט מלח ומעט פלפל גרוס שתפקידם להוציא מהבשר את טעמו הטבעי והטעים.
בכל זאת יש מס' מצומצם של מרינדות/משרה שמשבחות את נתחי בשר ועופות למינהם.
טלה מאוד אוהב מרינדות שונות לפני צלייה בתנור או על הגריל.
שפים רבים ממליצים להשרות במרינדות שונות נתחי בשר עבים וכמובן חלקי עוף לפניי הצלייה,
לכן כתבתי לכם מס' מתכוני מרינדות /משרה הטובים ביותר לצלייה על הגריל או מחבת פסים.


כל מתכוני המרינדות לנתחי בשר | אנטריקוט | פילה | סינטה | חלקי עוף ודגים.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...