יום שלישי, 6 במרץ 2012

המבורגר טלה עם חציל קלוי ובצל מטוגן.


הכנת המבורגר ביתי
הכל התחיל בשנת 1996 הרבה לפני מזללות ההמבורגר המוכרות היום.
בזמנו, לא היה מאיפה להזמין או לאכול המבורגר איכותי כמו היום.
ישבנו לפני עוד משחק של מכבי ת"א (כדורסל)
והחלטנו להכין המבורגר משלנו, המבורגר שרק החברים מכירים את המתכון שלו.
היום אחרי שקבלתי אישור (בכתב כמובן) מכל החברים החלטתי לפרסם את המתכון.
מחפש מתכון המבורגר של מסעדה? לא כאן!! אין לנו מתכון סודי להמבורגר של מסעדה.
יש לנו את המתכון הטוב ביותר להמבורגר.
אני חושב שזה אחד המתכונים הראשונים שהכנתי בחיים.
מתכון המבורגר מבשר טלה, מעט שומן אסאדו,עם חציל קלוי ובצל מטוגן.
אז נכון,אם אתם לא חובבי חצילים אולי לא תתלהבו ממתכון ההמבורגר הזה . (אל תוסיפו חציל)
המתכון הזה התחיל בטעות ונגמר בשמחה והנאה גדולה.
הטעות הייתה,שאחד מחברי הטובים קלה את החצילים על הגז. קילף את החציל ורוקן את הליבה של החציל.
במקום להכניס את החציל לקערת הטחינה ,היא הוכנסה לקערת הבשר עם הבצל המטוגן.
יש לציין שהיום אנחנו מכינים את המתכון הזה עם בשר אסאדו מעורבב עם בשר אונטריב ושומן אסאדו.
אבל היום אנחנו חוזרים אחורה בזמן, ומפרסמים את המתכון המקורי.
מתכון המבורגר מקורי!! ללא לחם ,ללא סודה לשתייה לריכוך הבשר וכו......

המבורגר על הפלנצ'ה
בהצלחה,
מצרכים:
1 קג' בשר טלה, בטחינה גסה.
200 גר' שומן אסאדו,טחון גס
3 בצלים קצוצים גס
5 חצילים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/3 כפית ציפורן

אופן ההכנה:
מטגנים בצל עד להזהבה ומנחים בצד.
קולים את החצילים על האש. לאחר מכן קולפים את החציל ומגרדים את ליבת החציל.
מוסיפים לקערה את בשר הטלה, שומן אסאדו (טחון) ,בצל וחציל.
לחמנית המבורגר צרובה על הפלנצ'ה
מוסיפים מלח,פלפל ומעט ציפורן (שימו לב ממש מעט)
מערבבים את כל החומרים בעדינות ,יש לערבב את החומרים בצורת קיפול.
טיפ:  ככל שתערבבו את בשר ההמבורגר כך ההמבורגר יצא אורירי וטעים.
יש לערבב כ- 5 דק' .
לאחר מכן יש להכין קציצות בגדול המתאים.
המבורגר איכותי והמבורגר טעים מתחיל במשקל ההמבורגר.
 אני אוהב את ההמבורגר שלי במשקל 300 גר' לפחות.
מכינים קציצות המבורגר גדולות בעזרת רינג(עיגול נירוסטה) או ביד.
מכניסים למקרר למנוחה כשעה וחצי לפחות.
המבורגר טלה עם חציל קלוי
צליית ההמבורגר:
אז נכון, אין כמו לצלות את ההמבורגר על מנגל גחלים.
אבל כשאין. מחבת ברזל יצוק (פלנצ'ה) עושה את העבודה בצורה מעולה.
אני הכנתי את ההמוברגר על פלנצ'ה.
מחממים טוב טוב הפלנצ'ה עשויה מברזל, מוסיפים מעט שמן ומחכים עד שהשמן מעלה עשן.
מניחים את ההמבורגר על הפלנצ'ה  ל-4 דק' מכל צד. (מידת עשיה מידיום)
לאחר צליית ההמבורגר,הניחו את ההמבורגר בצלחת להגירת הנוזלים למשך 2 דקות.
מתכון המבורגר ביתי איכותי
הרכבת המנה:
אני אוהב את ההמבורגר שלי נקי. ללא תוספות מיותרות.
חסה, קטשופ ומלפפון חמוץ.
יש לקנות לחמניה המתאימה להמבורגר, לחתוך את הלחמניה באמצע ולהניח גם אותה על הפלנ'צה.
צריבה קלה של הלחמניה על הפלנצ'ה תעניק ללחמניה קריספיות .
הניחו מעט חסה על הלחמניה ומעלה את ההמבורגר.
עכשיו תתפרעו... קטשופ,חרדל,בצל מטוגן,ביצת עין... כל מה שבא לכם!!
בתאבון

3 תגובות:

  1. שלום פעם ראשונה שלי כאן, המתכונים נראים טוב, מתכון הקציצות של סבתא זה בדיוק מה שב"חישקוקים שלי כבר כמה ימים - ינוסה בהקדם - חבל שאין פרטים קצת על הכותב וכיצד אפשר לשאול שאלות ואולי אף לקבל תשובות..
    אני אנסה ונראה אם תהיה תשובה...
    ובכן אותי מטריד: איזה חלק בכבש אני אמורה לבקש לתבשיל הכבש עם המשמשים שנראה מעלף? ולכמה סועדים הוא אמור להספיק בסעודת חג שבה מן הסתם יש מנות נוספות?
    יום טוב ויישר כח!
    וחג שמח
    יפעת

    השבמחק
  2. הלחמנייה המעט שרופה פשוט נשמתי בשיער נעתקה ממקומה כדי לחכות לאחר הפסח, הכל מוכן ועוד מספר שעות העל האש בליווי הטלהבורגר הולכים להיות המעדן של היום.

    השבמחק
  3. מתכון פצצה, הכנתי אותו לפני חודש וכולם ליקקו את האצבעות. מהיום המבורגר אני מכין בבית.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...