יום רביעי, 4 באפריל 2012

מתכון עוף בתנור עם עשבי תיבול מיוחדים

מתכון קליל ומהיר לעוף בעשבי תיבול ,תפוחי אדמה, בטטות ,כרובית ושום.
אז ככה: המתכון הזה מתאים לכל ארוחת ערב. גם לפסח וימי שישי וחג. המתכון כשר לפסח
אז נכון הוא לא יותר מידי מיוחד. אבל הטוויסט המגניב שלו  זה התיבול, עשבי תיבול כגון: גרגרי כוסברה, בזיליקום, רוזמרין, טימין, ואורגנו יבש.
מצפים את כל העוף ,הכרובית והבטטות בעשבי תיבול, והמתכון יוצא פשוט נפלא, טעים וקרנצ'י
מצרכים:
8 יח' כרעיים או שוקיים
5 יח' תפוחי אדמה
4 יח' בטטה מתוקה
12 יח' פרחי כרובית
1 יח ראש שום
15 עלי בזיליקום
2 יח' ענפי רוזמרין
2 כפות גרגירי כוסברה
2 כפות גרגירי כמון
2 כפות טימין יבש או טרי
2 כפות אורגנו יבש או טרי
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור
4 כפות שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
יש לקצוץ את כל עשבי התיבול לתערובת קצוצה.
מעבירים לקערה ומוסיפים מלח, פלפל שחור ושמן זית.
מערבבים את כל המרכיבים יחד.
מצפים את כל חלקי העוף בעשבי התיבול, מכניסים תיבול מתחת לעור ומניחים להשרייה במקרר כ-שעתיים.
חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לעיגולים בעובי 2 סמ'.
מתבלים גם אותם באותו התיבול ומניחים בצד.
כנ"ל לגבי הכרובית ( לא לבשל את הכרובית לפני האפייה) מוסיפים ראש שום שלם
מסדרים בצורה יפה על מגש, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל שעה וחצי בחום של 180 מעלות.
לאחר מכן מורידים את נייר הכסף וממשיכים בצלייה בתנור עוד כ -חצי שעה.
מתכון כשר לפסח | מתכוני עוף כשרים לערב שישי וערבי חג

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...