יום חמישי, 19 באפריל 2012

מתכון לקבב יווני | היידה יאסוווו....

קבב יווני | מאסטר שף בשר
קבב יווני טוב מתחיל אצל הקצב, טחינה גסה של בשר הכבש והשומן
הופכת את הקבב היווני לקבב הטוב ביותר במזרח התיכון.
טוב אולי כמעט הכי טוב.
מחפש מתכון לקבב יווני?  היוונים מכינים את הקבב שלהם מ 60% בשר כבש, 20% בשר בקר טחון
ו 20% שומן כבש.
הקבב היווני עשיר בטעמים, בגלל כמות השומן הגובהה יחסית.
ביוון הקבב נקרא: קפטדה או שפתליה.
השפתליה: הינו קבב כבש, בעטיפה של שומן כבש או חזיר.
קפטדה הינה הגרסה הכשרה לקבב יווני, ואחת הטובות שתכינו לילדים.
ברור לכם שהמתכון לקבב יווני כאן הינו כשר.
יוונים אוהבים מאוד להוסיף לקבב שלהם שומן, וצנוברים.
מתכון לקבב יווני איכותי.

מרכיבים:
600 גר' בשר כבש טחון גס
200 גר' בשר טחון גס
200 גר' שומן כבש או שומן שפונדרה
כפית מלח
כפית פלפל
1 כפית מיורן (תערובת עשבי תיבול:טימין, לבנדר, שומר, בזיליקום, אורגנו ומרווה)
3 כפות פטרוזיליה, קצוץ דק
2 כפות נענע קצוצה
4 כפות צנוברים קלויים
2 שיניים שום כתוש
1/2 כפית כמון

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מכניסים את כל הבשרים, התבלינים, עשבי התיבול והצנוברים.
מערבבים מעט (לא יותר מידי) אין צורך בלישה, אלא בקיפול הבשר עם כל התבלינים.
מכניסים למקרר לכ-3 שעות, לאחר מכן יש להוציא את תערובת הבשר כ-חצי שעה לפני צלייתו על הגריל.
טיפ: בשונה מקבב בולגרי או קבב רומני, הקבב היווני אוהב שיפוד ברזל. כמות השומן נצלת טוב יותר על שיפוד ברזל מאשר קציצה.
לקבלת שיפוד קבב יווני איכותי, יש לקחת כ-150 -200 גר' בשר ביד ולשפד את שיפוד הברזל בבשר הקבב.
הצעת הגשה ממוצלת: שיפוד קבב יווני אוהב מאוד טחינה על מצע בורגול יווני.

מאסטר שף בשר במבחר מתכוני בשר ליום העצמאות | כל מתכוני הקבב הינם כשרים | מבחר מתכוני קבב ליום העצמאות.
מחפשים מתכוני קבב? | כל סוגי הקבבים עכשיו באתר מאסטר שף בשר| מתכון לקבב רומני | מתכון לקבב ישראלי | קבב בולגרי | מחפש מתכון לבמיה יוונית? מתכון מושלם לבמיה יוונית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...