יום שלישי, 17 באפריל 2012

מתכוני בשר ליום העצמאות | קבב רומני

קבב רומני, מאסטר שף בשר

ממש בקרוב מגיע יום העצמאות. כאילו לא מספיק הבשר שאכלנו בכל פסח (אני בכל אופן)
והנה יום העצמאות הגיע.
לקראת יום העצמאות מאסטר שף בשר, שמח לתת לכם מבחר מתכוני בשר למנגל המסורתי.
מתכון קבב ישראלי, מתכון קבב עיראקי, מתכון לקבב טורקי, מתכון להמבורגר מיוחד לילדים.
מתכונים לשיפודי אנטריקוט, מתכון לשיפודי פילה, מתכון לאסדו על הגריל (לפחות שעתיים על המנגל)
מתכון לשדרה שלמה של צלעות כבש על הגריל.
מאסטר שף בשר שמח לסדר לכם את המנגל המסורתי ליום העצמאות.
כבוד לרומנים על קבב איכותי.
הצדעה לרומנים על קבב רומני עשיר:
הקבב הרומני הינו קבב עשיר בטעמים.... סתם.. רק שום
להבדיל ממתכוני קבב אחרים, הקבב הרומני הינו מלא בשום אבל טעם להפיא.
מגוון הבשרים הקצוצים בתוך הקבב, בשילוב השום הקצוץ, מעניק לקבב הרומני מתכון קבב  א ל י פ ו ת

--> המרכיבים:
600 גרם בשר צוואר
500 גרם בשר שפונדרה (לנסות ללא הרבה שומן)
120 מ"ל ציר בקר או עוף
1 כפית מלח
1 כפית -פלפל שחור
לפחות 8-9 שיני שום כתושות
טחינת הבשר:
שימו לב!!!! טחינת בשר הינה חלק חשוב לקבלת קבב איכותי.
יש לבקש מהקצב לטחון את בשר הצוואר בטחינה גסה, רק פעם אחת.
כנ"ל לגבי בשר השפונדרה. בשר השפונדרה הינו בשר שמן, לכן עדיף לבקש מהקצב להוריד מעט את יחס השומן לעומת הבשר.
הכנת הקבב:
בקערה גדולה מכניסים את בשר הצוואר ובשר השפונדרה.
מתבלים בכפית מלח, וכפית פלפל שחור.
יש לכתוש את השום ולהניח בקערת הבשר.
ניתן להוסיף 4 כפות שמן, אבל אני מציע לכם להוסיף שליש כוס ציר בשר!! (כ-5 כפות בלבד)
יש לערבב את כל המרכיבים יחד. שימו לב, לא ללוש את הבשר כבצק!!!! זו טעות נפוצה.
בכדי לקבל קבב אורירי בעל טעמים ומרקם עדין , יש לקפל את הבשר כמו קיפול קצפת. לאט לאט כ- 5 דק'.
בכל מתכוני הקבב שאני מכין לא תמצאו סודה לשתיה או/ו לחם.
תוספות מעין אלו הורסת ופוגעות באיכות הקבב.
רוצים מתכון לקבב עם סודה לשתייה? לכו לקנות קבב מוכן וקפוא בסופר. לא בבית ספרי
קבב כקציצה או קבב על שיפוד:
טוב זו שאלה של טעם וריח.
כשאני אוכל את הקבב על שיפוד ברזל, אני פחות נהנה מהקבב.
כשאני מכין את הקבב כקציצה אני מרגיש את הטעמים כי משקל הקבב גדול יותר כקציציה מאשר בשיפוד.
אני נוהג להכין את הקבב ולהניחו במקרר כ-3 שעות לפני הצלייה על הגריל
יאללללה תהנו.

התמונה צולמה במצלמת Canon

2 comments:

  1. נשמע מצויין.
    הציר לא יהפוך את התערובת לדלילה כזו? או שזה פשוט ייספג כשיעמוד לנוח במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ורד,
      כן בדיוק כך, הציר נספג בבשר בזמן המנוחה.
      הטעם פשוט מדהים

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...