יום שלישי, 8 במאי 2012

כל המידע על סירים ומחבתות למטבח


סירים ומחבתות זמינים בגדלים שונים, עשויים מסוגים ומחומרים שונים.
חומרים מסוימים טובים יותר מאחרים בעת שימוש בשיטות בישול ספציפיים.
בעת בחירת כלי בישול למטבח שלכם, אתם צריכים לקחת את הנקודות הבאות בחשבון:
תקציב - כמה אתה יכול להרשות לעצמך להוציא על סירים ומחבתות שאתה רוכש?
יש לרכוש את האיכות הטובה ביותר שאתה יכול להרשות לעצמך. (במסגרת התקציב)
זה יהיה שווה את זה בטווח הארוך. אחרת, תמצא את עצמכם מחליפים אותם תוך זמן קצר.
הרגלי הבישול - כמה אתה מבשל?
אם אתה מסוג האנשים שאוכלים הרבה בחוץ. אל תשקיעו מחירים מוגזמים על סירים ומחבתות.
אם אתם מבשלים הרבה בבית, תשקיעו פעם אחת על מוצרים איכותיים וכך תהנו מבישול איכותי.
אם אתם מבשלים - פסטות,מרקים,מוקפצים ובשר. יש סירים ומחבתות מיוחדים העוזרים בהכנת מאכלים אלו.

כלי בישול וחומרים
כלי הבישול עשויים מחומרים שונים. הבנת ההבדלים תסייע לכם לעשות את הבחירה הטובה ביותר עבור הצרכים שלכם.
היום ניתן סקירה מפורטת על כל כלי הבישול, הסירים והמחבתות למטבח.

 סיר אלומיניום:

סיר אלומיניום / נירוסטה
סיר אלומיניום - כלי בישול זול למדי בהשוואה לכלי בישול עשויים מחומרים אחרים.
אלומיניום הוא קל משקל אך חזק למדי. הוא מוליך חום בצורה טובה, לא מתעוות בטמפרטורות גבוהות.
אלומיניום עובד היטב עבור מזונות טיגון לדוגמא: הכנת צ'יפס בסיר אלומיניום, מבטיח טיגון טוב ואיכותי.
גם הכנת מרקים שונים כגון: מרק בצל , מרק עגבניות או כל מרק אחר שהוא לא תבשיל. תצליחו להגיע לבישול מושלם עם סיר אלומיניום.
החיסרון של סיר אלומיניום הוא: תגובה של מזון חומצי, גורם לטעם לוואי של המרק או כל מאכל אחר.

סיר אל חלד/ ציפוי מונע הידבקות
סיר אל חלד

סירי אל חלד הינו סיר מעולה לטיגון ובישול.
אל חלד מוליך חום בצורה מושלמת, ניתן לבשל ולטגן מגוון מוצרי אוכל בסירי אל חלד.
הכנת מרינדות או טיגונים שונים, יוצאים נפלא בסיר אל חלד.
הכנת רטבים כגון: רוטב שוקולד, רוטב שמנת וכל רוטב אחר. סיר אל חלד מתאים בדיוק להכנת המוצרים הללו.
שימו לב: טיפול בסירי אל חלד - יש לשטוף טוב בסבון ומים חמים בלבד. אל תכניסו את סיר אל חלד למדיח.
אין לגרד או לשפשף בחוזקה סירי אל חלד.

מחבת ברזל יצוק:

מחבת ברזל יצוק
מחבת ברזל יצוק הוא כלי בישול נהדר וזול יחסית.
מחבת ברזל הינו מחבת כבדה ומוליכה חום בצורה מושלמת
לברזל יצוק  לוקח זמן להתחמם, אבל ברגע שהמחבת מתחממת טוב. היא עושה עבודה נפלא.
מחבת ברזל יצוק הינה חובה בכל מטבח. גם לשפים המתחילים שביניכם.
אילו מאכלים ניתן לבשל עם מחבת יצוקת ברזל?
הכנת בשרים ודגים הינה מושלמת על מחבת שכזו.
צלייה של נתחים בשיטה איטית, גם היא נפלא על מחבת ברזל יצוק.
אין כל בעיה להכניס לתנור את מחבת מברזל יצוק.

מה צולים על מחבת פסים / ברזל יצוק.
על מחבת פסים יצוקת ברזל ניתן לצלות ירקות, שיפודי אנטריקוט, שיפודי פילה, דגים במרינדות ועוד..

טיפול במחבת ברזל יצוק - יש לשטוף טוב בסבון ומים חמים בלבד. אל תכניסו את המחבת למדיח.
אין לגרד או לשפשף בחוזקה מחבת ברזל יצוק.
לאחר השטיפה יש לנגב במגבת נייר ולייבש אפילו מס' דק' על הגז עד שהלחות מתאדה.
בסוף הטיפול יש למרוח מעט שמן ולאחסן .


סיר מצופה בתחתית נחושת

סיר מצופה תחתית נחושת
נחושת הוא אחד החומרים היקרים ביותר המשמשים לייצור סירים ומחבתות.
הוא מוליך חום באופן שווה, ומגיב טוב מאוד לחום.
סיר עם תחתית נחושת מתחמם במהירות וגם מתקרר במהירות.
שימו לב: כאשר מבשלים בסיר עם תחתית נחושת יש לערבב כל הזמן.
או שפשוט מבשלים על להבה נמוכה.
האוכל מתבשל בצורה מושלמת ואיטית.

אילו תבשלים ניתן לבשל בסיר מצופה תחתית נחושת?
כמעט כל מרק, או תבשיל ניתן לבשל על סיר שכזה.
יש לשים לב לבשל על להבה נמוכה.
הסיר מומלץ לאנשים שיש להם זמן במטבח.

טיפול בסיר מצופה בתחתית נחושת - יש לשטוף טוב בסבון ומים חמים בלבד. אל תכניסו את הסיר למדיח.
אין לגרד או לשפשף בחוזקה.

מחבתות Non-Stick

מחבתות Non-Stick 
הרבה דובר לאחרונה על מחבתות Non-Stick
לא נסקור כאן אילו חברות טובות יותר או פחות.
ההיתרון הגדול למחבתות אלו, הן שניתן לוותר על השמן. מחבתות אלו עשויות מחומרים שמונעים הידבקות של האוכל
מחבתות Non-Stick מומלצות לטיגון או לטיגון חזה עוף,חביתות ועוד.
חומר הטפלון מאפשר לצלות ולטגן מאכלים רבים ללא פחד של הידבקות האוכל.
מחבת שכזו מומלצת מאוד בכל מטבח. לשף מקצועי ולשף המתחיל.

טיפול מחבתות Non-Stick- יש לשטוף טוב בסבון ומים חמים בלבד. אל תכניסו את המחבת למדיח.
אין לגרד או לשפשף בחוזקה.


סירי חרס אמייל פורצלן.

סירי חרס פורצלן
סירי חרס פורצלן משמשים בעיקר לתבשילי קדרה.
חומר הפורצלן מונע הידבקות. לא ניתן לטגן בסיר חרס.
סירי חרס נהדרים לבישול איטי וניתן להכניס את הסיר חרס לתנור.
אל תנסו לטגן עופות או בשרים בסיר חרס פורצלו.

טיפול בחרס פורצלן- יש לשטוף טוב בסבון ומים חמים בלבד. את הסיר ניתן להכניס למדיח.
אין לגרד או לשפשף בחוזקה.

סיר טפלון
סיר טפלון הינו סיר חובה בכל מטבח.
סיר טפלון
בסיר שכזה ניתן לבשל קדרת בשר, טיגון בשרים ונתחים גדולים.
מתאימה ביותר לבישול שקשוקה.
היום ניתן למצוא סירי טפלון עם ידיות נשלפות המתאימות לתנור.
תחתית סיר הטפלון מעבירה את החום בצורה מושלמת על פני כל הסיר.
סיר טפלון מגיעים בגדלים ועומקים שונים. כגון: זה בתמונה, 3 ס"מ עומק על רוחב של 14 ס"מ.
סירי הטפלון מגיעים עם מכסה למניעת התאדות.


סיר קדרה:
סיר קדרה
סיר קדרה כשמו כן הוא. סיר המתאים לקדרות שונות.
סירי קדרה עשויים מחומרים איכותיים מקרמיקה וחרס.
היום ניתן למצוא סירי קדרה עמוקים ומתאימים עד 12 ליטר.
בסיר חרס ניתן לצלות ולסגור בשר לפני צליתו בקדרה.





תבנית אפייה מחוסנת
תבנית אפיה עשוי זכוכית מחוסמת, תבניות אלו זמינות בצורות שונות ומגוונות.
תבנית אפייה
בתבניות אלו ניתן לבשל לזניה, ירקות אפויים (אנטיפסטי) פטריות בקרם שמנת , אפיית לחמים, פשטידות ועוד..
תבניות אפייה טובות כמו של חברת "פירקס" אלו תבניות באיכות גבוה.
התבנית מאפשרת אפייה ללא הידבקות של האוכל.
תבנית זו יכולה לשמש לאפיה בתנור, בלהבה גלוייה, במיקרוגל וכמובן בתנור.





כל המידע על סירים ומחבתות | מחפש מאמר על קניה נכונה של סירים ומחבתות למטבח.
אילו סירים מתאימים לבישול קדרה |  סירים לשמוש מיוחד כגון: לפסטה,אורז ואידוי | סירי הברזל קיטשנקראפט סירי ברזל איכותיים | ווקים מקצועיים לשף המתחיל | סירי ברזל לה קרואסט , סיר ברזל מתוצרת צרפת | כלי בישול ארקוסטיל סירי פלדת אל חלד איכותיים

תגובה 1:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...