יום שלישי, 8 במאי 2012

מוקפץ אסייתי עם כנפיים חריפות

מוקפץ אסייתי עם אורז ,ירקות וכנפיים חריפות אש
מי לא אוהב כנפיים חריפות?היום שוב החלטתנו שאנחנו פותחים את המנגל.
החלטתי להכין מנה אסייתית איכותית וכנפיים חריפות אש.
מנה אסייתית או מנה פיליפינית חריפה כשרה וטעימה מאוד מאוד.
המנה קלה להכנה, אבל דורשת מעט ארגון, חיתוך בישול וצלייה לפני שטורפים את המנה.

כולם מכירים אוכל אסייתי, מנות אורז ברטבים חריפים.
ירקות מוקפצים, ברטבים שונים ומגוונים.
ואפילו מנות בשר מוקפצות וטעימות עם רוטב חריף.
היום בכל העולם אוכלים אוכל אסייתי ומנות אסייתיות נחשבות היום לטובות ביותר בעולם.
רוב המנות האסיתיות משביעות,מרעננות, מגוונות וכמובן עם ריח מדהים של קארי חריף.
גם בישראל איך לא, המסעדות האסיתיות תפסו מקום חשוב בקולינריה המקומית.
מנות כמו: פיליפינית חריפה של הג'ירף | אש ולהבה של מסעדת ריבר נודלס בר | כנפיים חריפות מסעדת הריבר נודלס בר 
שיפודי יקיטורי פרגיות של מסעדת הסוהו | שיפודי יקיטורי סינטה של מסעדת הסוהו., הן חלק קטן מהמנות האסיתיות הנפוצות היום בישראל.

אז יאלללה קדימה לעבודה.
מנת אורז ומוקפץ אסייתי, ברוטב חלב קוקוס עם קארי אדום. בשילוב כנפיים חריפות אש.
הבטחה שלי, זה המתכון לאסייתית הכשרה, הטובה ביותר ברשת.


הכנת מוקפץ אסייתי מתכון בטוח להצלחה
מצרכים למוקפץ ירקות:

3 בצלים, קצוצים לחצי ירח
4 שיני שום כתושות
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
1 תרמיל הל ( לא חובה) אבל מוסיף טעם נהדר
2 גזרים, קצוצים גס באלכסון
3 גמבות אדומות, חתוכות באלכסון
2 גמבות צהובות, חתוכות באלכסון
10 פטריות,. קצוצות עבה.
2 כפות בצל ירוק,קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל גרוס
2 כפות שמן רגיל

1/2 כפית כמון
1 פחית חלב קוקוס
3 כפות קארי אדום כשר

לאורז:
יש להכין אורז בסמטי רגיל. (אני סומך עליכם שאין צורך לקבל הסבר להכנת אורז נכון?!!)

לכנפיים:
12 כנפיים נקיות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון
1 כפית שמן שומשום
זהוווווו אל תוסיפו כלום!!! חכו יש המשך לתיבול....... לא לגעתתתת



אופן ההכנה:

מוקפץ ירקות ,מנה אסייתית
מחממים מחבת ווק איכותית, מוסיפים שמן ומקפיצים במהירות את הבצל ומוסיפים את תרמיל ההל.
שימו לב: במוקפץ ירקות,חשוב מאוד כל הזמן לערבב את הירקות על להבה גבוה מאוד.
לאחר שהבצל הזהיב קלות. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ,הגמבה האדומה והצהובה.
גם כאן מטגנים במהירות ,מקפיצים כ- 3 -4 דק' ומוצאים לקערה.
מקפיצים בנפרד את הפטריות על אש גבוה כ- 3 דק'.
טיפ להקפצת פטריות: ככל שהווק יהיה חם וללא שמן, כך הפטריות לא יגירו מים.
מוצאים את הפטריות לקערה וממשיכים להקפצת הגזר. כפ כאן כ- 4 דק' עם 1/4 כפית שמן.
מחזירים את כל הירקות לווק ומקפיצים יחד כדקה. מוסיפים מלח פלפל ומעט כמון.

ועכשיו לרוטב:
בקערה מערבבים פחית שלמה של חלב קוקוס.
3 כפות קארי אדום. מערבבים טוב ושופכים את הכל בווק על הירקות המוקפצים.
מערבבים כ- 3 דק'. מצמצמים מעט את הרוטב ומורדים מהאש.

הכנת רוטב למוקפץ אסייתי
אופן הכנת הכנפיים:
את הכנפיים מתבלים במעט מלח,פלפל וכמון.
מערבבים טוב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
כ 15 דק' מכל צד.
מוציאים את הכנפיים לצלחת ועכשיו לגולת הכותרת.....

איך עושים כנפיים חריפות אש????
ככה: מתוך הרוטב של הירקות המוקפצים שיש לנו. לוקחים בעזרת מצקת כ- כף אחת.
שמים בווק ומתחילים לצמצם מעט את הרוטב.
מכניסים את הכנפיים כל פעם כ -6 יח' ,מקפיצים ומבשלים את הכנפיים ובאותו זמן מכניסים כפית שמן שומשום.
כל הטיגון של הכנפיים לוקח כ- 4 דק'.

סידור הצלחת:
מניחים אורז בסמטי בצלחת, מעל מניחים מוקפץ ירקות ברוטב קוקוס וקארי אדום.
וכמובן לא נשכח את הכנפיים, מעל הכל מפזרים בצל ירוק.

קדימה בתאבון
מטבח אסייתי ,המטבח הטוב בעולם.

זהו . מנת אורז בסמטי ,ירקות מוקפצים ברוטב קוקוס וקארי אדום.
תוספת מושלמת כנפיים חריפות אש!!!!!

בתאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...