יום ראשון, 20 במאי 2012

מוסקה חצילים ובשר


מתכון מושלם למפרום 
מפרום, מוסקה או חציל ממולא בשר טחון?
לדעתי, הרעיון הוא אותו רעיון. הביצוע קצת שונה.
חציל ממולא בשר כבש או בשר טחון בתערובת תבלינים מיוחדת וטעימה.
מתכון מושלם לימי שישי וערבי חג.
חצילים אוהבים בשר, בשר אוהב חציל וכמובן שניהם אוהבים רוטב עגבניות טרי ואיכותי.
מה ההבדל בין מוסקה למפרום?
מוסקה: חציל ותפוחי אדמה מסודרים בשכבות ובינהים בשר טחון (סטייל לזניה בשרית).
מוסקה יוונית : זו קציצת בשר גדולה, עם תחתיות של חציל ותפוחי אדמה. מנה מהמטבח היווני קלאסי.
בישול המוסקה נעשית בתנור עם רוטב עגבניות עשיר.
היום במגוון מסעדות בתל אביב ,ניתן למצוא מוסקה עם טעם ביתי
מפרום: חציל ממולא בשר כבש או בשר טחון איכותי. מצופה קמח ומטוגן קלות. לאחר טיגון המפרום, כל החצילים נכנסים לבישול ארוך ברוטב עגבניות.
מפרום או מוסקה , חציל ממולא או תפוחי אדמה במילוי בשר ורוטב עגבניות???
יש כל כך הרבה שמות למנה הזו.
אתם תחליטו איך לקרוא לה....
אני קורא לה " מוסקה רבותי מפרום
מתכון לממולאים, חציל ממולא בשר כבש איכותי ומתובל בתבלינים מהמטבח הטריפולטאי

האמת- אותו טעם גם למפרום וגם למוסקה, אתם תכיני מה שבא לכם....מוסקה??
אם החלטתם להכין מוסקה אז קדימה המתכון למוסקה מושלמת לפניכם

יאלללה לעבודה..


מצרכים:
5 חצילים גדולים
1/2 קילו בשר טחון, כבש או רגיל
מנה מושלמת למפרום , חצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניות
1 בצל קצוף
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפרקיה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל חריף
1 ביצה

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את הבשר עם כל התבלינים יחד.
מתחילים למלא את פרוסות החציל בבשר.
מהדקים היטב (לא לדחוס יותר מידי)
בקערה נוספת שופכים קמח, מתבלים במלח ופלפל.
לוקחים מוסקה אחת מוכמוכנה, (חציל במילוי בשר) מקמחים מעט ומנערים את עודפי הקמח.
יש לקמח מכל הצדדים, לא לשכוח לנער את המפרום לפני הטיגון.
במחבת מעט עמוקה, מוזגים כ- 2 ס"מ שמן רגיל. מחכים לחימום של השמן ומטגנים את המפרום מכל הצדדים.
לאחר שצד אחד של המוסקה הזהיב, הופכים צד ומטגנים.
מניחים את כל המפרום בצד וממשיכים לרוטב.

רוטב עגבניות למוסקה.

בסיר עמוק ורחב, שופכים שמן כ- 4 כפות שמן זית איכותי.
2 שיני שום קצוצות, בצל קטן ומטגנים יחד על אש נמוכה.
2 כפות פפריקה חריפה או פפריקה מתוקה.
1 כף קימל ( מעניק למפורם ריח וטעם נפלא...)
1 כף סוכר לניטרול החמיצות ומוסיפים כוס מים.
2 כוסות עגבניות טריות קצוצות, מלח ופלפל ומטגנים כ-7 דק'.
לאחר שהרוטב מוכן, מתחילים לסדר את המפרום בתוך הסיר הרחב.
לוקחים רוטב ושופכים על המפרום מלמעלה.

קדימה מוסקה, לתנור או על הגז?

אני אוהב מאוד לבשל מוסקה בתנור - כשעה וחצי מכוסה בנייר כסף .
אם אתם אוהבים את המוסקה שלכם על הגז אז ככה- עוטפים את המפרום בנייר כסף ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה מאוד מאוד.
במידה והרוטב סמיך,יש להוסיף מעט מים.
רוטב העגבניות נספג בחציל ובבשר, הרוטב מעניק למוסקה טעם פשוט מדהים....


מתכון למפרום איכותי, טעים ומזין. | מתכוני חצילים ובשר | מגוון מתכוני בשר וחצילים לחגי ישראל | מתכון מפרום ביתי | מחפש מתכון למפרום? | מפש מתכון למוסקה עם חציל ובשר? | תבשיל בשר וחצילים | מתכון למוסקה טריפולטאי | מוסקה בשר וחצילים לשישי וחג | מחפש מתכון לחציל ממולא בשר, מוסקה?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...