יום שני, 30 בינואר 2012

תבשיל בשר/ כבש /שפונדרה איטלקי

תבשיל בשר איטלקי
מחפש תבשיל לבשר איטלקי? מתכוני בשר ומתכון לבשר איטלקי.
קדרת בשר איטלקית עשירה בטעמים, בניחוחות מדהימים.
בישול קדרה הינה מנה מומלצת לימי החורף הקררים. זורקים לסיר את כל הירקות מקפיצים מעט את הבשר ומבשלים על אש נמוכה.
לקדרת הבשר ניתן להשתמש בבשר כבש או בשר מס' 5 אני מאוד ממליץ על בשר כבש.
ניתן לשנות את בשר הכבש בבשר שפונדרה (קשתית)
מבחר מתכוני קדרה עכשיו באתר שף בשר

 מרכיבים:
 • 2 קילו של בשר כבש / שפונדרה לחתיכות קטנות
 • 1 כוס קמח
 • 7 עגבניות קלופות חלוטות
 • 1 קופסאת רסק עגבניות
 • 1 כוס מים או ציר ירקות
 • 2 פלפלים ירוקים חתוך לחתיכות גדולות
 • 2 בצלים חצויים ופרוסים
 • 5 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
 • 1 זוקיני גדול חתוך לעיגולים
 • 1 / 2 קילו שעועית ירוקה טרייה
 • 4 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות קטנות
 • 5 תפוחי אדמה קטנים
 • 4 שיני שום כתוש
 • 2 כפות אורגנו יבש
 • 1 / 4 כוס שמן זית כתית
 • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
 • 1 כפית מלח
 • 6 כפות קוניאק
אופן ההכנה:
 1 • הניחו הבשר בקמח ונערו את כל העודפים.
 2 • פורסים את כל הירקות שלך.
 3 • במחבת גדולה יש לטגן את הבשר.
 4 • מוסיפים שום, אורגנו, מלח ופלפל ומערבבים מעט.
 5 • הוסף קוניאק וממשיכים בבישול כעשר דקות ולשמור על בחישה.
 6 • להוסיף את כל הירקות ומערבבים.
 •  מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות ומים או ציר ירקות עד  כדי כיסוי הירקות ומערבבים.
 8 • מבשלים כשעתיים וחצי. ניתן להגיש עם לחם איטלקי ויין אדום איטלקי

יום חמישי, 26 בינואר 2012

סלט עוף יפני | סלט עוף אסייאתי.

סלט עוף יפני | סלט עוף אסייאתי.
סלט עוף יפני | סלט עוף אסייאתי.
מחפש מתכון לסלט עוף אסייאתי? מחפש מתכון לסלט עוף תאילנדי עם עוף?
מתכונים אסיאתיים עם עוף וגנ'יג'ר.
מבחר מתכונים אסאייתים| מתכונים יפנים | מתכונים סינים עם בשר ועוף
מתכון לסלט עוף אסייאתי.
מצרכים:
1 חסה גדולה קרועה ביד
1 מלפופון חתוך ללא הקליפה לאורך.
1 גזר ללא הקליםה חתוך לאורך
5 פטריות קצוצות
2 גמבות חתוכות לאורך
4 חזה עוף חתוכים לאורך.
2 כפיות שמן שומשום
2 כפיות סוייה איכותית
1/2 כפית גינ'ג'ר
1/2 אבוקדו מקולף ופרוס לאורך
אופן ההכנה:
חותכים את כל הירקות ומניחים בצלחות הגשה.
חותכים את רצועות העוף לפרוסות עבות של כ-3 סמ' עובי באורך של 4 סמ'.
קוצצים גינג'ר ומניחים בקערה עם העוף.
לאחר מכן מקפיצים את נתחי העוף במחבת ווק כ-4-5 דק' ומוסיפים מעט שמן שומשום וסוייה.
מניחים את רצועות העוף על הסלט ומתבלים את כל הסלט בשמן שומשום וסוייה.
מפזרים מעט שומשום ומגישים עם אבוקדו בצד.

מתכון שקשוקה עם נקניקיות מרגז חריפות

מתכון שקשוקה עם נקניקיות מרגז חריפות
מתכון שקשוקה עם נקניקיות מרגז חריפות
מתכון פשוט ומהיר לשקשוקה עם נקניקיות מרגז חריפות.
את המתכון הזה למדתי בטיול האחרון למרוקו.
במסעדה קטנה עם אוכל כשר בקזבלנקה שבמרוקו הגישו להפתעת כלונו שקשוקה.
בהתחלה לא הצלחנו להבין איפה המרוקאיות של המנה הזו עד שטעמנו.
השקשוקה הייתה חריפה וטעימה להפליא.
השף הכניס לתוך השקשוקה נקניקיות מרגז חריפות אש!!!!
זה היה פשוט מעדן.
שקשוקה מרוקאית עם נקניקיות מרגז חריפות.

 נקניקיות מרגז חריפות

8 עגבניות ללא הקליפה חתוכות לקוביות.
5 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ
מעט עלי טימין
2 כפות רסק עבגניות
1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה.
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
10 יח' נקניקיות מרגז חריפות חתוכות
2 כוסות מיים
10 ביצים
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מכניסים את העגבניות לריכוך ובישול כ-10 דק' ומוסיפים כ-חצי כוס מים.
ממשיכים בריכוך העגבניות בצורה איטית על אש נמוכה.
לאחר כ-20 דק' ריכוך של העגבניות מוסיפים רסק עגבניות,מלח,פלפל,כמון,טימין ופפריקה.
מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים בבישול איטי.
לאחר מכן מוסיפים את נקניקיות המרגז החריפות ושאר המים כ-2 כוסות בערך.
מבשלים את כל השקשוקה ללא מכסה כ-10 דק' ולאחר מכן שוברים ביצים לתוך סיר השקשוקה,
מכסים את סיר השקשוקה ומבשלים כ-15 דק' נוספות.
רצוי לאכול את השקשוקה המרוקאית עם לחם לבן טרי.
בתאבון.

צלעות כבש על פלנצ'ה

צלעות כבש על הפלנצ'ה
מתכון לצלעות כבש על פלנצ'ה.
פעם אחת ולתמיד ההיתי חייב לבדוק את סוגית הפלנצ'ה. לא פעם אני שומע חברים שמתווכחים ההם צלעות כבש על הפלנצ'ה יוצאות טוב כמו על הגריל?
החלטתי לבדוק את הסוגיה הזו.
לצורך כך רכשתי פלנצ'ה איכותית מבית נעמן. כמובן שבדקתי לפני שהפלנצ'ה לא כוללת קדיום ועופרת.
(ותודה לרפי גינת על תשומת הלב לכלי נאופלם)
דבר חשוב נוסף לי בבית יש כיירים חשמליות ולא גז.
מתחילים בניסוי.....

דבר אחד חשבו מאוד, כשקונים פלנצ'ה חדשה יש לשטוף אותה טוב טוב במים חמים ומעט סבון.לאחר מכן יש לשמן את הפלנצ'ה כמו שימון של גריל, עם בצל ושמן.
מחממים טוב טוב את הפלנצ'ה ומתחילים בצליית צלעות הכבש.
צלעות כבש על פלנצ'ה של חברת נעמן
מניחים את צלעות הכבש על תבנית הפלנצ'ה כ-8-10 דק' מכל צד.
מפזרים מעל מעט מלח גס ופלפל גרוס והופכים לצד שני לעוד כ-8 דק'.
התוצאה: טובה מאוד למרות שבגריל הצלעות היו מקבלות את טעם העשן והצלייה שלהם הייתה מהירה יותר
אך אין מה לומר יצא פשוט תענוג.
בנוסף בדקתי גם צליית פרוסות חצילים על הפלנצ'ה פרסנו את החציל לעיגולים עבים בערך 2 סמ' עובי
שימנו מעט את החציל והנחנו על הפלנצ'ה. החצילים יצאו פשוט מעולה.
כדאי להגיש את צלעות הכבש והחצילים עם רוטב צי'מצ'ורי איכותי- למתכון צ'ימצ'ורי לחצו כאן.

מתכונים לצלייה על הפלנצ'ה | מתכון צלעות כבש על פלנצ'ה | חצילים וירקות בצלייה על הפלנצ'ה
מבחר מתכוני בשר לצלייה על הפלנצ'ה

יום שני, 2 בינואר 2012

תבשיל עוף ותפוחי אדמה

תבשיל עוף ותפוחי אדמה,תבשיל מדהים לימי החורף הקרובים.
תבשיל כרעיים עוף בתוספת תפוחי אדמה בתיבול מזרחי מיוחד.
שוקיים וכרעיים בסיר ברזל יצוק או סיר קרמי מיוחד.
תבשיל פשוט טעים ומיוחד לתבשיל בשר עם ניחוחות ארומטים מדהימים.
מחפש תבשיל עוף לשבת? מחפש תבשיל שוקיים וכרעיים לערב שישי.
מתכונים חדשים באתר שף בשר.

מצרכים:
4 שוקיים
4 כרעיים
8 יח' תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
1 בצל חתוך לרבעים
7 שיני שום מקולפים קצוצים.
1/2 כוס שמן זית
3 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1 כפית קינמון
1/2 כפית ראס אל חנות(תערובת תבלינים מרוקאית)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור.
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
לתוך קערה מכניסים את שמן הזית ואת כל התבלינים יחד.
מערבבים טוב את כל התבלינים ומכניסים את כל נתחי העוף (שוקיים,כרעיים)
מערבבים יחד את כל נתחי העוף והתבלינים ומניחים לכחצי שעה במרינדה.
טיפ: ניתן לשלב מקל קינמון אל תוך הסיר היצוק

מחממים את סיר הברזל היצוק או סיר קרמי יצוק על הגז ומכניסים את נתחי העוף לסגירה קצרה.
לאחר כ-4 דק' צלייה מוסיפים את השום והבצל ומוסיפים 2 כוסות מים חמים ומביאים לרתיחה קלה.
מכניסים לתנור לשעה בטמפרטורה של 170 מעלות.
לאחר מכן מכניסים את תפוחי האדמה אל תוך הסיר מערבבים וממשיכים בבישול של עוד כ-שעה וחצי.
במידה והמים התאדו יש להוסיף עוד כ- חצי כוס מים.
לאחר כשעתיים וחצי צלייה בתנור העוף ותפוחי האדמה יוצאים פשוט מושלמים.
עוף רך וטעים עם ניחוח מדהים.
בתאבון

מחפש מתכוני בשר לשבת? מחפש מתכונים מהירים לשבת?
אתר המתכונים שף בשר שמח לתת לכם את מבחר המתכונים הטובים ביותר לשבת  וערבי חג.

יום ראשון, 1 בינואר 2012

נתחי אנטריקוט על מצע סלט קוסקוס

מתכון מהיר ופשוט לנתחי אנטריקוט וסלט קוסקוס איכותי.
מחפש מתכון לנתחי אנטריקוט? מתכון מנצח לסלט קוסקוס עם נתחי אנטריקוט.
אתמול לרגל השנה השנה קפצנו לארוחת ערב אצל חברים.
המנה הראשונה הייתה מוצלחת ביותר.
נתח אנטריקוט שנצלה על הפלנ'צה על מצע סלט קוסקוס מדהים.

מרכיבים:

נתח אנטריקוט 400 גר'
קוסקוס (אפשר משקית) אם יש זמן ניתן להכין קוסקוס מסולת אמיתי.
10 פטריות
1 בצל קצוץ
1 שום
3 פלפלים שרופים על האש
1/2 חבילת שמיר
1 קישוא חתוך לקוביות
חצי מיץ לימון
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

במחבת ווק מקפיצים את הבצל עד להזהבה ומוצאים.
מקפיצים את הקישוא על להשחמה יפה ומוציאים.
מקפיצים את הפטריות גם כן עד להשחמה ומוציאים לקערה גדולה.
שורפים את הפלפלים על האש מנקים וחותכים לסטריפים עבים
מכינים קוסקוס לפי אופן הכנת קוסקוס.
מעבירים את כל תוכן הירקות לקערה גדולה ומוסיפים את הקוסקוס ושן שום אחת קצוצה.
מתבלים במלח ,פלפל,לימון ושמיר ומערבבים.
מתקנים תיבול במידת הצורך.

אופן הכנת הסטייק:
על מחבת פלנ'צה מוזגים מעט מאוד שמן זית ומחממים טוב טוב את המחבת.
מניחים את הסטייק בשלמותו וצורבים כ 3 דק' מכל צד.
מעבירים לקרש חיתוך מתבלים במלח גס ופלפל גרוס וחתוכים לנתחים של 3 סמ' עובי.
מניחים את נתחי האנטריקוט על מצע הקוסוקס ויש לכם ארוחה טעימה ,קלה ומזינה
בתאבון.

מבחר מתכוני בשר ,מבחר מתכוני אנטריקוט  עכשיו באתר שף בשר
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...