יום חמישי, 9 בפברואר 2012

הסבר מפורט על נתחי בשר וצורות הבישול הטובות ביותר לכל נתח בשר

הסבר מפורט על כל נתחי הבשר
איזה בשר מתאים לתבשיל/קדרה? | איזה בשר מתאים לבישול מהיר על הגריל? | בשר לצלייה על הפלנצ'ה?
מתכונים ואוכל טוב בהסבר מפורט על חלקי הפרה,מידות צליית נתחי בשר וצורות בישול.מתכונים ואוכל טוב
תהנו.

-->

סטייק טלה עם עצם
שנים אני מאוהב בנתח המקסים הזה.
מתאים ביותר לצלייה על הגריל וכמובן על פלנצ'ה ביתית.
סטייק טלה עם עצם ישמח לקבל מרינדה טובה ועדינה (ממש עדינה)
מידת צלייה הטובה ביותר לסטייק טלה עם עצם הינה MEDIUM
לאחר צליית הנתח חייבים לתת זמן מנוחה לסטייק הטלה כ-3 דק' לפני אכילתו.

צלעות טלה/צלעות כבש
מתאים ביותר לצלייה על הגריל או מחבת פסים. מידת הצלייה הינה MEDIUM WELL
ניתן לצלות צלעות טלה וצלעות כבש גם בתנור לאחר סגירת הצלעות על מחבת פלנצ'ה.
צלעות טלה וצלעות כבש יקבלו בברכה מרינדות שונות.

סטייק טיבון
משקל הנתח חייב להיות בין 400-500 גר' ולבשלו עד רמת MEDIUM / MEDIUM RARE
לאחר הצלייה הבשר חייב לנוח כ-3 דק'
לפני אכילתו.

להמשך הכתבה לחצו על פרטים נוספים. לאוהבי בשר הקריאה חובה!!

קבב
מלך המנגל הישראלי על כל סוגי הקבבים למינהם כגון: קבב פרסי,קבב ישראלי,קבב רומני, קבב לבנוני, קבב עיראקי,קבב
כבש .כל הקבבים הנ"ל לא דורשים צלייה ארוכה.אל תיבשו את הקבב שימו לב להכין את הקבב במידת צליית MEDIUM
בלבד.

למתכוני קבב מיוחדים לחצו כאן


נקנקיות מרגז
בישול נקנקית המרגז מחייבת בישול עד מידת צלייה MEDIUM WELL לפחות.
רק לאחר מידת הצלייה הזו טעמי הבשר והחריפות יוצאים לחך.נקנקיות מרגז משתלבות מעולה בתבשלים עם רוטב כגון:
שקשוקה,רוטב עגבניות מרוקאי ועוד..
ניתן לצלות את נקנקיות המרגז במידת צלייה נמוכה יותר.


נתח קצבים
הנתח הטוב ביותר לצליה על הגריל.
שימו לב את נתח הקצבים יש לצלות עד מידת צלייה MEDIUM בלבד.
רק במידה ואתם בקשר טוב עם הקצב שלכם ידכם תשיג את הנתח המדובר.
נתח הקצבים הינו חלק קטן מתוך נתח שנקרא פלדה | Flank
נתחים אלו מתאימים ביותר לבישול ארוך בקדרה או לטחינה.
מרקם הנתח וטעמו המיוחד נותן ריח וטעם נפלא לקדרות בשר.

סטייק פורטרהאוס
משקל הסטייק האידיאלי הינו 500גר'.
יש לצלות את סטייק הפורטרהאוס עד מידת צלייה MEDIUM בלבד.

סינטה | מותן | Sirlon
סינטה הינו נתח מעולה לצלייה על הגריל, פלנצ'ה או מחבת פסים.
מידת הצלייה הטובה ביותר הינה MEDIUM
נוסף לכך ניתן להכין מנתח הסינטה | מותן | סירליון רוסטביף -צלוי בתנור במרינדות נהדרות.

פילה
פילה טרי מיושן הינו אחד הנתחים הטובים ביותר לצלייה על הגריל. מידת הצליה הרצויה הינה MEDIUM
ניתן לצלות פילה טרי גם על מחבת פסים או פלנצ'ה ביתית. גם כאן מידת הצלייה לפילה הינה MEDIUM

אנטריקוט
משקל הנתח הטוב ביותר לצלית אנטריקוט על הגריל הינו 400 גר'.
יש לצלות את נתח האנטריקוט על אש בינונית, לא על
אש חזקה חבל לשרוף את הנתח המושלם לגריל. משויש בשומן , מידת הצלייה הינה MEDIUM /MEDIUM WELL
ניתן לצלות נתחי אנטריקוט גם על מחבת פסים או פלנצ'ה.
נתח אנטריקוט הינו הנתח הטוב ביותר לרוסטביף בתנור.

מכסה אנטריקוט / הצלע
נתח זה מתאים לטחינה ולהכנת המבורגר טעים במיוחד.
מכסה האנטריקוט או בשמו הנוסף מכסה הצלע מתאים לקציצות
ברוטב או לקציצות על הגריל
מידת הצליה לקציצות הינה MEDIUM
מידת הצלייה להמבורגר משתנה לפי משקל ההמבורגר אך לא יותר ממידת MEDIUM /MEDIUM WELL

נתחי כף: פולי | צאך | ויסבראטן
נתחי כף הינם נתחים מאזור האחוריים של הבקר.
נתחים אלו מומלצים מאוד לטחינה ובישול ארוך, מומלץ מאוד לקדרות בשר.
מומלץ ליצור נקניק מיובש וממולח.


נתחי ראמפ: ראמפ | שייטל
את נתחי הראמפ מומלץ לבקש מהקצב לנקות.
הראמפ דורש ניקוי יסודי של סילוק גידים,נתחי הראמפ אינם התברכו בשומן
אך עדין מתאים לצלייה על הגריל ובישול ארוך למרקים וקדרות בשר.


נתחי צוואר: אונטרה ריב | צוואר
נתחים אלו הינם הטובים ביותר למתכוני המבורגר וגולש הונגרי.
ניתן ואף רצוי לשלב את נתח האונטרה ריב עם בשר אנטריקוט ולקבל בשר להמבורגר מושלם.


אוסובוקו
נתחי אוסובוקו מתבשלים בצלייה איטית בקדרות או צלייה בתנור.
אוסובוקו עם עצם זה אחד המתכונים הטובים ביותר לתבשילי קדרה.
מח העצם סופג את טעמי הרוטב ומעניק טעם וניחוחות נפלאים. נימוח בפה בצורה מושלמת.


קשתית | שפונדרה
לאחרונה יש ביקוש נלהב לנתחי שפונדרה /קשתית הישראלים התחילו להבין שגם נתח שאינו סטייק טעים להפליא.
כל התודות מגיעות למסעדות הבשר הארגנטינאיות בארץ.
נתח השפונדרה הטוב ביותר שטעמתי בארץ לדעתי במסעדת דוניה רוסה,מסעדה ארגנטינאית בעין הוד מומלץ ביותר!
נתחי שופנדרה עסיסים ביותר

כנפיים
צליית כנפיים על הגריל חייבות להגיע למידת צליה WELL DONE.
הכנפיים מפרישות בזמן הצלייה דם,לכן לא כייף
לאכול כנפיים עם דם. להבדיל מסטייק אנטריקוט.

כנפיים במרינדות שונות
גם כן אין ברירה אלא לצלות את הכנפיים עד רמת צלייה WELL DONE שימו לב לבשל על אש
בינונית ולא גבוה, מכיוון שהרוטב ישרף מבחוץ והכנפיים לא יתבשלו בפנים. חבל!!


חזה עוף
צליית חזה עוף מתאימה לילדים ומבוגרים כאחד. מידת MEDIUM WELL הינה המידה הטובה ביותר במידה ואנחנו
לא רוצים לייבש את הבשר. רצוי לתבל במרינדות המתאימות לחזה עוף

חזה עוף במרינדת שונות
גם כאן כמו מנת הכנפיים במרינדה יש לצלות את הכנפפים על אש בינונית ולא גבוה.
רמת הצלייה הינה MEDIUM WELL

מתכוני מרינדות לחזה עוף לחצו כאן

סטייק פרגית
פרגית הינה חלק מעט שמן ביחס לחלקים השונים בעוף.
מידת הצלייה הטובה ביותר לסטייק פרגית הינה MEDIUM WELL
סטייק פרגית במרינדות שונות
זהירות לא לשרוף את סטייק הפרגית בגלל המרינדה שלו. לצלות על אש בינונית עד מידת
צלייה MEDIUM WELL.

שיפודי לבבות
כן יש דעות שונות. אלו שאוהבים את שיפודי הלבבות במידת צלייה MEDIUM. בתיבול עדין של מלח ופלפל.
ויש כמובן את האנשים שאוהבים את שיפודי הלבבות של במידת צלייה MEDIUM WELL ,תחליטו אתם איך בא לכם לאכול
את שיפודי הלבבות שלכם.

שווארמה הודו
שיפודי שווארמה הודו בתיבול "ראס אל חנות" במידת צלייה MEDIUM /MEDIUM WELL השיפוד המנצח.

מחפש מצלמה לצילום אוכל? עכשיו באתר מגוון מצלמות Canon

Canon EOS Rebel T3 12.2 MP CMOS Digital SLR with 18-55mm IS II Lens + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III Telephoto Zoom Lens

תגובה 1:

  1. תודה לכם על הסבר פשוט ומדהים על נתחי בשר.
    לא פעם אני מסתכלת על נתח בשר ואין לי מושג מה לעשות איתו!!!
    עכשיו אחרי הכתבה אני בטוחה שלא אפחד לנסות נתחים חדשים של בשר ושיטות בישול.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...