יום שני, 13 בפברואר 2012

תבשיל שוק טלה/כבש חריף עם חומוס וירקות שורש | מתכונים קלים ואוכל טוב

תבשיל שוק טלה/כבש חריף עם חומוס וירקות שורש  מחפש מתכון לתבשיל טלה/כבש חריף?
מתכון פשוט ואוכל טוב לתבשיל כבש/טלה עם חומוס וירקות שורש.
אני חושב שסוף סוף הגיע מזג אוויר המתאים ביותר לתבשיל כבש/טלה עם ירקות וחומוס חריף.
 מזג האוויר ערפלי וקריר הגיע לצפון והעמק היפה שלנו הפך לחורפי במיוחד.
אין זמן טוב יותר לאוכל טוב שכזה ,תבשיל חם ונזיד כבש/טלה עשיר בטעמים,זה הזמן לתבשיל חם, לבבי וחריף.
נזיד כבש/טלה זה הינו בהשראת טעמים מבית אמא (במקרה שלי מרוקו) 
שוק כבש/טלה, חומוס, שמן זית, שום, כוסברה ופפריקה מרוקאית, אשר מוסיפה רק נגיעה של טעם מעושן על התבשיל.
עוד מס' תבלינים מרוקאים לארומה משגעת.
מתכונים ואוכל טוב.
תבשיל כבש/טלה חריף


המצרכים
1 שוק טלה/כבש
2 בצלים גדולים קצוצים
3 גזרים גדולים קצוצים
1 ראש שום, קלופים וקצוצים לסטריפים
5 תפוחי אדמה חצויים לחצי
5 יח' אירטישוק ירושלמי, נקי ושטוף
4 עגבניות מרוסקות
3 כוסות מים או ציר ירקות
2 כפות פפריקה מרוקאית
1 כפית  צ'ילי אדום חריף
2 כפיות פפריקה מעושנת
קופסאות חומוס, סחוט ושטף או כוס חומוס מושרה לאחר יום
1 צרור כוסברה קצוץ
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית משיה - תבלין מרוקאי
1/2 קינמון טרי
1/2 כפית ראס אל חנות- תבלין מרוקאי
3 כפות שמן זית


אופן ההכנה:


מחממים שמן זית בסיר קרמי  גדול על אש בינונית גבוהה.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת הגזר לסיר. מערבבים ומבשלים על אש בינונית גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים.
מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה.
לאחר שהשום ,הבצל והגזר השחימו מעט, מוסיפים את בשר הטלה/כבש וסוגרים את נתח הכבש מכל הכיוונים עוד כ4 דק'.
 מוסיפים עגבניות מרוסקות,מתבלים בכל התבלינים היבשים ומוסיפים מים או ציר ירקות.
  מביאים לרתיחה ומבשלים לפחות שעתיים
לאחר כשעתיים מוסיפים לכל התבשיל את גרגירי החומוס,תפוחי האדמה, ארטישוק הירושלמי ואת צרור הכוסברה.
ממשיכים בבישול איטי כשעתיים נוספות.
במידה והרוטב הסמיך יותר מידי מוסיפים עוד ציר ירקות או מים.
לאחר כ4 שעות תבשיל הכבש/טלה מוכן.
תבשיל שוק כבש חריף מתכון אוכל טוב
בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...