פירוש המילה אסאדו בספרדית הינו "צלוי". זו השיטה
המקובלת ביותר בדרום אמריקה לעשיית מנגל.
דרך עשיית הבשרים במדינות כמו ארגנטינה וברזיל הינה בשיטת "אסאדו" צלייה איטית של נתחי הבשר המובילים כגון: "ורד הצלע" או כמו שרובנו מכירים אותו בשם "אנטריקוט" את נתח האנטריקוט הארגנטינאים מנחים על המנגל במשקל של 3 ק"ג, למשך 3 שעות בצלייה איטית ובמרחק מהאש של כ -30 סמ'.
נתחים נוספים הנצלים בשיטת האסאדו הינן שופנדרה | קשתית.
אשר נפרסים ומשופדים על שיפוד גדול וארוך המונח מעל האש במרחק של 30 סמ' ונצלה כ 3-4 שעות מעל האש.
מכינים שפונדרה בבית? מחפש מתכון לשפונדרה | קשתית?
דרך עשיית הבשרים במדינות כמו ארגנטינה וברזיל הינה בשיטת "אסאדו" צלייה איטית של נתחי הבשר המובילים כגון: "ורד הצלע" או כמו שרובנו מכירים אותו בשם "אנטריקוט" את נתח האנטריקוט הארגנטינאים מנחים על המנגל במשקל של 3 ק"ג, למשך 3 שעות בצלייה איטית ובמרחק מהאש של כ -30 סמ'.
נתחים נוספים הנצלים בשיטת האסאדו הינן שופנדרה | קשתית.
אשר נפרסים ומשופדים על שיפוד גדול וארוך המונח מעל האש במרחק של 30 סמ' ונצלה כ 3-4 שעות מעל האש.
מכינים שפונדרה בבית? מחפש מתכון לשפונדרה | קשתית?
שף בשר -בלוג הבשר הגדול ברשת
רשימת מצרכים:
5 רצועות של אסאדו (קשתית, שפונדרה)
תפוחי אדמה
4 ראשי שום
5 רצועות של אסאדו (קשתית, שפונדרה)
תפוחי אדמה
4 ראשי שום
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
5 ענפי טימין
פלפל שחור גרוס
5 ענפי טימין
10 מחטים של רוזמרין
5 ענפים של זעתר טרי או יבש
אופן ההכנה:
מברישים מעט את נתחי השפונדרה בשמן זית. שימו לב מעט (הנתח הזה שמן מאוד)
מפזרים מעל את עשבי התיבול ,מלח גס ופלפל גרוס
עוטפים הכל בנייר כסף,
מכניסים לתנור לחום גבוה 200 מעלות למשך שעה וחצי.
לאחר מכן מוצאים מהתנור. לוקחים את כל שיני השום ומתחילים למרוח על הנתח.
מחזירים לתנור עם נייר הכסף מורידים את החום ל 160 מעלות למשך 3 שעות נוספות.
זה הזמן להוסיף תפו"ח כמה שאתם רוצים, להוסיף את הכל לתבנית מעט מלח, מעט פלפל
וזהו לסגור את הכל לעוד שעה וחצי לפחות.
נתח השפונדרה הינו נתח מדהים בטעמו אל תוסיפו יותר מידי תבלינים ורטבים!!
אז יאלללה בתאבון ותהנו.
יש לכם קייטרינג אסאדו? רוצים לפרסם את הקייטרינג אסאדו שלכם?! אתר מאסטר שף בשר שמח לתת לכם את האופציה לפרסם את קייטרינג האסאדו שלכם. שלחו לנו תגובה עם הפרטים שלכם וניצור אתכם קשר.
יש לכם קייטרינג אסאדו? רוצים לפרסם את הקייטרינג אסאדו שלכם?! אתר מאסטר שף בשר שמח לתת לכם את האופציה לפרסם את קייטרינג האסאדו שלכם. שלחו לנו תגובה עם הפרטים שלכם וניצור אתכם קשר.
לכול אוהבי הבשר על האש (עישון בשר ואסדו)
השבמחקניסיון של 30 שנה בשר טוב בא אם ריח כלומר גחלים
יודעי דבר יאמרו בלי שבאבים לא הולך אז חברים
תשתמשו בעצי אגוזים(פיקאנים או שקדים רק לא עצי נוי
השיטה מה אוכלים שורפים (ללא שרפ)
מרינדות חשוב וישון הבשר במקרר בשלב אתחתון במקרר
לפחות 7 ימים ללא שמיכות (נילונים ופלסטיקים)
לוחצים אם אצבע בבשר חוזר למעלה לא מוכן לוחצים
נשאר שקע מוכן קצת שחור בסדר גמור בהצלחה
אהבתי
השבמחקמתכון מעולה, פשוט וממש קל להכנה. בסגנון שגר לתנור ושכח ל3 שעות
השבמחקכלומר 4 וחצי שעות עם התפוחי אדמה?
השבמחקמתכון נהדר. נורא ממליצה להוסיף תפוחי אדמה לאפיה.
השבמחק