יום רביעי, 31 באוגוסט 2011

עוף תאילנדי בתוספת צ'אטני מנגו .


המתכון הבא הינו מתכון עוף תאילנדי קל,מהיר,פשוט וטעים.
מתכון עוף עם צ'אטני מנגו בשילוב שקדים פרוסים על מצע אורז לבן.
מתכון תאילנדי אותנטי מהמזרח הרחוק.
יש סאגה שלמה  מהיכן הגיע רוטב הצ'אטני.! חלק אומרים מתאילנד ורבים טוענים שזה בעצם תבלין מהמטבח ההודי.
אני לא מתכוון לריב לא עם ההודים ולא עם התאילנדים ולכן ניתן את הקרדיט לרוטב הצ'אטני לכל תושבי המזרח הרחוק.
את המתכון הנוכחי אכלתי לא מזמן במסעדה תאילנדית בלב ת"א, האירוח היה מושלם הריחות שעטפו את המסעדה היו פשוט מטריפים.

עוף מוקפץ עם קארי,צ'אטני מנגו,בצל ירוק,אוכמניות מיובשות ,טימין ורוטב חריף אש.
שימו לב: המנה חריפה מאוד.

עוף תאילנדי בתוספת צ'אטני מנגו
מצרכים:
1 קילו חזה עוף חתוך לקוביות
3 בצלים חתוכים לרצועות עבות
5 שיני שום
1 כף ג'ינג'ר חותך לרצועות דקות
4 כפות שמן זית
1 כף קארי אדום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
2 פלפלים ירקום חתוכים לרצועות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
1  פלפל אדום חריף חתוך לקוביות
1/2 כוס בצל ירוק פרוס באלכסון
3 כוסות אוכמניות מיובשות
2 כפות טימין יבש או טרי
כוס שקדים פרוסים
3 כפות צ'אטני מנגו

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מכניסים את נתחי העוף ומפזרים מעל כף קארי אדום, מלח, פלפל ,ג'ינג'ר ומערבבים הכל.
למחבת גדולה (ווק עדיף) מוזגים 4 כפות שמן ומתחילים בטיגון מהיר של נתחי עוף.
שימו לב לא יותר מ 3 דק' טיגון מהיר לאחר 3 דק' מוסיפים בצל ,שום ,פלפל חריף ואת 2 סוגי הפלפלים.
ממשיכים בהקפצה של 3 דק' נוספות.
מנמיחים את האש ומוסיפים את 3 כוסות האוכמניות,3 כפות צ'אטני,בצל ירוק וטימין.
מבשלים על אש נמוכה כ- 4 דק' נוספות והמנה מוכנה.
לסיום המנה מגישים עם אורז לבן ומעל את העוף המוקפץ עם תערובת הצ'אטני שלנו ומפזרים שקדים פרוסים מעל.
מנה תאילנדית מושלמת,
בתאבון.
 מתכון מאסטר שף בשר | קנית בשר | מתכוני בשר | מתכונים |  שף בשר- המומחיות שלנו התענוג שלכם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...