על מרק גולש הונגרי וודאי שמעתם,
בביקורי האחרון בהונגריה בעיר הבירה בודפשט, הבנתי עד כמה הגולש ההונגרי מהווה חלק מהותי בהווי הקולינרי של הונגריה. בכל מסעדה אותנטית ככל שתהיה מנת הדגל היא גולש מבשר בקר רך חתוך לקוביות ברוטב אדום סמיך, פשוט מעדן לחך! את המתכון למרק גולש הונגרי אמיתי קיבלתי מאמו של חברי הטוב לאון המתגורר עם משפחתו מעבר לדנובה בפשט המדהימה.
מנת הגולש ההונגרי מוגשת כמרק אדום סמיך בניחוח פפריקה הונגרית ושום. את הריח והטעם של גולש הונגרי בצהרי יום ראשון חורפי קשה לי לשכוח, לכן החלטתי לשתף אתכם במתכון לגולש הונגרי אמיתי, פשוט תענוג צרוף.
את אותה מנת גולש הונגרי ניתן להגיש על מצע של אורז לבן, תנסו מומלץ!מצרכים:
קילו צוואר או צלעות או שריר (מס' 5) חתוך לקוביות
3 בצלים
3 גזרים חתוכים לקוביות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
6 עגבניות חתוכות לקוביות
1 כוס שעועית מושרית
5 תפוחי אדמה
10 שיני שום
חצי כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור
4 עלי דפנה
כף שטוחה של פפריקה מתוקה (רצוי הונגרית)
הכנה
סוגרים את הבשר מכל הצדדים ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל עם עלי הדפנה עד שהבצל זהוב, מוסיפים את השום, שמים את הבשר בסיר מקטינים את הלהבה ושימים את הפפריקה. מבשלים כ-3/4 שעה על אש נמוכה.
מוסיפים את שאר המרכיבים כולל היין הלבן וממשיכים לבישול כשעה-שעה וחצי על אש נמוכה, עד שהבשר רך. הנוזלים מהיין ומהבצל ישאירו את הבשר עסיסי גם בתום הבישול.
והרוטב משאירים את הבשר רך ונימוח.
השבוע באח הגדול אביבית בר זהר הכינה את מרק הגולש מתוך האתר שף בשר.
אביבית בר זהר סיפרה לרגב שהיא מכירה את מתכון הגולש ההונגרי מתוך האתר של שף בשר.
כבוד הוא לנו אביבית בר זהר.
אחלה מתכון .. יצא סוף הדרך!!!
השבמחק