מחפש מתכון לשניצל צרפתי? | מתכון שניצל צרפתי אמיתי
את מתכון שניצל צרפתי ניתן למצוא כמובן בצרפת וגם באיטליה.
הרבה מסעדות בארץ קוראת למתכון הזה שניצל אסקלופ.
במקור המתכון הזה עם חמאה,אבל בגלל שהבלוג הזה הינו בלוג כשר
החלפנו את החמאה בשמן זית.
מתכון שניצל צרפתי הינו מתכון שעובר מדור לדור.
אני מאוד אוהב את השניצל הצרפתי והנה המתכון.
מצרכים:
2 ביצים
2 כפות חרדל דיזו'ן1 כוס קמח
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
חופן כוסברה
פפריקה חריפה לפי הטעם
2 כף שמן זית, בתוספת
לרוטב:
1/2 מיץ לימון
1/2 כוס יין לבן טוב או שרי יבש
1/2 כוס ציר עוףאופן ההכנה:
בקערה גדולה שופכים את הקמח ומוסיפים מלח ,פלפל ופפריקה אדומה חריפה (עדיף מרוקאית)
בקערה נוספת שוברים את 2 הביצים ומוסיפים את חרדל הדיזו'ן ואת חופן הכוסברה.
את חזה העוף מעבירים לקמח מכסים את השניצל בקמח טוב טוב
ומעברים אותו לקערה עם הביצה, החרדל והכוסברה.
מחממים מחבת קרמית או טפלון מוזגים 2 כפות שמן ומכניסים את חזה העוף הצרפתי לתוך הטיגון
שימו לב: חזה עוף (שניצל) נוטה להתייבש מהר,לכן מספיק טיגון של 2 דק' מכל צד.
הוציאו את חזה העוף מהמחבת ובאותה מחבת הכניסו 1/2 מיץ לימון
1/2 כוס יין לבן טוב
1/2 כוס ציר עוף
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
עכשיו תנו לכל הרוטב להצטמצם טוב טוב ואז הכניסו חזרה את חזה העוף לעוד 2 דק' טיגון עם הרוטב
מידי פעם מזגו על חזה העוף רוטב מתוך המחבת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה