מתנות לידה - עם רקמת שם התינוק

יום שני, 3 באוקטובר 2011

מתכון תבשיל קציצות מרוקאיות | מתכון לשישי וערבי חג

מחפש תבשיל קציצות מרוקאיות?
מתכון תבשיל קציצות מרוקאיות חריפות מאוד. חלה של יום שישי תעשה את המתכון למושלם ביותר .
מתכון תבשיל קציצות מרוקאיות לארוחת שישי וערבי חג  | אוכל טוב | מתכון בשר מושלם..
את הקציצות המרוקאיות ניתן לאכול בתוספת אורז לבן.
תהנו,



 חומרים לקציצות:
1 ק"ג בשר כתף טחון
1/3 כוס מים
½ 1 כפות חוואיג' או 2 כפות ראס אל חנות
½ 1  כף כמון
½ כף כורכום
1 בצל קצוץ דק דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 ביצה
12 עלי בזיליקום קצוצים
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל

אופן הכנת הקציצות:

בקערה גדולה מערבבים את הבשר וכל התבלינים היבשים.
מוסיפים  את כל חבילת הפטרוזיליה, הבזיליקום, בצל קצוץ, שום, ביצה, מלח פלפל ומים.
ימערבבים את כל הבשר והתיבול טוב טוב.יש להכניס אוויר לתוך הקציצה וכך היא תהיה רכה.
יוצרים קציצות לא גדולות מידי ולא קטנות.
ומטגנים מעט עד הזהבה כ-3 דק' מכל צד על אש גבוה.

חומרים לתבשיל:
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
5 שיני שום
2 קופסאות רסק עגבניות
3 עגבניות טריות קצוצות (ללא הקליפה)
1 פלפ ירוק חריף
1 כף סוכר
½ כוס ציר עוף (אפשר בלי)
½ 1 כפות חוואיג'
2 כף כמון
1 כף פפריקה חריפה
7  עלי סלרי
1 חבילת פטרוזיליה קצוצה
7 תפו"א קלופים חתוכים לרבעים
אופן ההכנה:
בסיר גדול,  עם תחתית עבה מטגנים בצל, פלפל ירוק ושום עד הזהבה.
אח"כ  מוסיפים עגבניות טריות ומאדים טוב טוב. מוסיפים אתץ רסק העגבניות, סוכר, ½ כוס ציר מרק עוף ומים שיגיעו לגובה כחצי סיר שיספיק לכיסוי הקציצות. להרתיח להנמיך, להוסיף חוואיג', כמון,פפריקה ומלח. להרתיח. להוסיף סלרי, פטרוזיליה, את הקציצות. לבשל ½ שעה על אש קטנה (כמובן שיבעבע). להוסיף תפוחי אדמה ולבשל עוד ½ 1 שעות

מתכון מאסטר שף בשר לקציצות מרוקאיות חריפות  | אוכל טוב | בשר

3 תגובות:

  1. מתכון מקסים וטעים. אני חולה על קציצות מרוקאיות החריפות שלהם עושה הכל

    השבמחק
  2. נראה טעים מאוד אבל מרוקאים לא משתמשים ברסק עגבניות אבל בכל זאת נראה מקסים נסה להחליף את רסק העגבניות רק בעגבניות טריות ופפריקה מתוקה מרוקאית בהצלחה

    השבמחק
  3. מתכון טעים אך מרוקאים לא משתמשים ברסק עגבניות ניתן במקום הרסק לקחת עגבניה טריה מגורדת +פפריקה מתוקה מרוקאית בהצלחה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...