מאסטר שף בשר במתכון לקדירת בשר,ברוטב לימון פרסי.
מחפש מתכון למנה פרסית? מתכון קדירת בשר בטעם עשיר בתוספת רוטב לימון פרסי
התבלין המדהים במטבח הפרסי הינו לימון פרסי.
תבלין לימון פרסי מוסיף טעם מקסים למנה וצבע זהוב יפה.
מתכוני הבשר הטובים ביותר לערב הפסח.
מתכוני בשר לערב פסח | מתכון פשוט ואוכל טוב לקדירת בשר ברוטב לימון פרסי |
מתכון פרסי לתבשיל בשר בשילוב לימון פרסי.
מצרכים:
3 – 2 ק"ג נתח אווזית (קאצ`קה)
1/2 ק"ג שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות
1/2 ק"ג שורש סלרי, חתוך לקוביות
1 יח' כרישה (רק החלק הלבן), פרוס דק
1 ראש שום, מפורקים ומקולפים
1 כף שום פרסי, יבש פרוס
2 לימונים פרסיים
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/3 כף צ`ילי כתוש
צרור קשור של עשבי תיבול :למון גראס, ריחן , טימין לימוני , לואיזה
1/2 ליטר יין לבן יבש
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
10 לימונים כבושים
שמן זית
אופן הכנה
במחבת רחבה סוגרים את נתח הבשר מכל צדדיו ומעבירים לכלי.
לאותה מחבת מוסיפים את כל ירקות השורש,שום, כרישה,לימון פרסי,קליפת הלימון והצ'ילי.
מערבבים את כל ירקות השורש והתבלינים ומאדים כ-15 דק' על המחבת.
אל תוך הסיר מחזירים את הבשר,מוסיפים את צרור עשבי התיבול והיין ומביאים לרתיחה ,על אש גבוה.
לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ-שעתיים וחצי ,עד לריכוך הבשר.
מוציאים את הבשר מהסיר ומסננים את הרוטב. מצמצמים על אש גבוה עד לקבלת רוטב סמיך, אם יש צורך מתבלים שוב.
פורסים את הבשר למנות ומגישים עם אורז בסמטי לבן ולימון כבוש.
מתכוני בשר לחג | מתכוני בשר לפסח | מבחר מתכוני בשר לערב פסח
מאגר מתכוני בשר לפסח | שף בשר הינו הבלוג הגדול ברשת למתכוני בשר לחג הפסח
מחפש מתכון למנה פרסית? מתכון קדירת בשר בטעם עשיר בתוספת רוטב לימון פרסי
התבלין המדהים במטבח הפרסי הינו לימון פרסי.
תבלין לימון פרסי מוסיף טעם מקסים למנה וצבע זהוב יפה.
מתכוני הבשר הטובים ביותר לערב הפסח.
מתכוני בשר לערב פסח | מתכון פשוט ואוכל טוב לקדירת בשר ברוטב לימון פרסי |
מתכון פרסי לתבשיל בשר בשילוב לימון פרסי.
מצרכים:
3 – 2 ק"ג נתח אווזית (קאצ`קה)
1/2 ק"ג שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות
1/2 ק"ג שורש סלרי, חתוך לקוביות
1 יח' כרישה (רק החלק הלבן), פרוס דק
1 ראש שום, מפורקים ומקולפים
1 כף שום פרסי, יבש פרוס
2 לימונים פרסיים
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/3 כף צ`ילי כתוש
צרור קשור של עשבי תיבול :למון גראס, ריחן , טימין לימוני , לואיזה
1/2 ליטר יין לבן יבש
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
10 לימונים כבושים
שמן זית
אופן הכנה
במחבת רחבה סוגרים את נתח הבשר מכל צדדיו ומעבירים לכלי.
לאותה מחבת מוסיפים את כל ירקות השורש,שום, כרישה,לימון פרסי,קליפת הלימון והצ'ילי.
מערבבים את כל ירקות השורש והתבלינים ומאדים כ-15 דק' על המחבת.
אל תוך הסיר מחזירים את הבשר,מוסיפים את צרור עשבי התיבול והיין ומביאים לרתיחה ,על אש גבוה.
לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ-שעתיים וחצי ,עד לריכוך הבשר.
מוציאים את הבשר מהסיר ומסננים את הרוטב. מצמצמים על אש גבוה עד לקבלת רוטב סמיך, אם יש צורך מתבלים שוב.
פורסים את הבשר למנות ומגישים עם אורז בסמטי לבן ולימון כבוש.
מתכוני בשר לחג | מתכוני בשר לפסח | מבחר מתכוני בשר לערב פסח
מאגר מתכוני בשר לפסח | שף בשר הינו הבלוג הגדול ברשת למתכוני בשר לחג הפסח
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה