אני לא יודע מה איתכם אבל אני מריח כבר את הסתיו בחוץ.
החצבים גודלים, ריח הסתיו והאויר נהיה מעט סגרירי לדעתי זה הזמן הטוב ביותר
להתחיל ולכתוב את מתכוני המרק החדשים לאתר.
אם לומר את האמת אני לא מוותר לפחות פעם בשבוע על מרק גם בימי הקיץ הלוהטים.
אז נכון יותר בקטע של מרקי גספצ'ו או מרק יוגורט עם ארטישוק / מרק חצילים קר בשילוב נענע ויוגורט אבל למי אכפת!!??.
תבשיל חומוס חריף עם בשר בקר ברוטב עגבניות חריף.
גריסי פנינה,פטריות יער וטימין ריחני מרק מושלם גם לערב ראש השנה.זה רק חלק קטן מתוך מבחר מתכוני מרק המשלבים בשר איכותי וקטניות מזינות (אל דאגה נטפל גם בבעית הגזים)
קטניות למרק : תזונה חורפית מושלמת מכילות ויטמינים ומינרלים,עשירות בחלבון ודלות בשומן, משביעות ומזינות
שילוב של בשר במרקי קטניות הופך כל מרק לנזיד עשיר וטעים.מתכוני מאסטר שף בשר למתכוני מרק עכשיו באתר
מתכון גריסי פנינה בשילוב בשר בקר ברוטב עגבניות עדין
1/2 קילו בשר בקר צא'ך חתוך לקוביות (ניתן לשלב כל בשר אחר)
1/2 כוס קמח - לבשר
2 כוסות גריסי פנינה- שטופים היטב
2 בצים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
4 שיני שום קצוצות
3 גזרים חתוכים לעיגולים
3 עגבניות חתוכות לקוביות
5 פטריות יער קצוצות גס
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס כוסברה
1 כפית טימין יבשה
1 כפית מלח שולחן
1 כפית פלפל שחור גרוס
5 כוסות ציר עוף או ציר בקר - למתכון לחצו כאן.
אופן ההכנה:
בסיר יצוק הולנדי מחממים 2 כפות שמן קנולה איכותי, מכניסים לסיר את הטימין ועלי הדפנה. מקמחים את נתחי הבשר ומטגנים את הבשר לצורך סגירה בלבד.
באותו הזמן מתבלים את הבשר תוך כדי סגירתו במעט מלח, פלפל שחור, ולהוציא לקערה גדולה.
באותו סיר יצוק ממשיכים בטיגון הבצל,השום,גזר, גבעולי הסלרי,פטריות יער והעגבניות.
לאחר כ- 5 דק' טיגון כל הירקות, מוסיפים לסיר את הבשר ואת גריסי הפנינה.
מוסיפים 5 כוסות ציר עוף או בקר. ניתן כמובן להחליף במים, ואת רסק העגבניות
מביאים לרתיחה ומורידים לאש בינונית לכ- שעה וחצי.
לאחר כשעה וחצי בודקים תיבול ומתקנים במידת הצורך.
מוסיפים את 1/2 כוס הכוסברה וממשיכים בבישול של עוד כ-חצי שעה.
מתכון מאסטר שף בשר למרק גריסי פנינה
מרק / נזיד גריסי פנינה מרק מושלם לערב ראש השנה
מתכונים לערבי חג וערבי שישי
מחפש מתכון לנזיד עדשים ירוקות עם בשר ? למתכון המלא לחצו כאן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה